Uslijed gužve i prenaseljenosti Manhattana, kao najbrže rastuća četvrt New Yorka, Brooklyn lagano preuzima primat u smještaju turista. Trenutno najsnažnija točka alternativnog vala i središte sastajanja hipstera, ispunjena je malim prodavaonicama, galerijama, pubovima, barovima i poznatim coffee shopovima.

Dio četvrti Brooklyna poznat po zelenilu, mnoštvu starih crkvica, fasadama od opeke, ali i po prihvaćanju različitog svakako je Bed-Stuy. Američka agencija Halsted Property prepoznala je ovaj potencijal i tako je nastao niz referentnih projekata izvedenih u suradnji sa tvrtkom Tehnomarket iz Pančeva, od kojih je jedan od zanimljivijih i prestižni Hyland, Greenwood Heights kondominijum.

Eksterijer zgrade, pored prepoznatljive njujorške opeke, također definira i Tehnomarket Lineal sistem prozora i vrata. Za konceptualni plan objekta, ali i podršku istog od samog starta zaslužan je Aguayo tim, koji je također savjetodavni i konceptualni nosilac 350 različitih objekata u gradu New York, dok je koncept interijera potpisao poznati studio LO-OTH interiors.

Lineal je energetski efikasan sistem prozora i vrata, dizajniran i proizveden u Tehnomarketu. Podijeljen je u dvije grupe koje su atestirane u prestižnom IFT Rosenheim institutu u Njemačkoj i zaštićene CE znakom.

Kod Lineal Therm 77 sistema aluminijum se nalazi sa unutrašnje i vanjske strane. Gotovi elementi, uz odličnu toplinsku izolaciju i koeficijenti termo provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m²K, nude i izuzetnu zaštitu od buke (40dB), što je od posebnog značaja u urbanim sredinama poput New Yorka.

Lineal W Therm 104 je aluminijski sistem sa unutrašnjom oblogom od masivnog drveta, koji se zbog svojih naročito niskih koeficijenata termo-provodljivosti od izuzetnih 0,79 W/m²K svrstava u energetski efikasne sisteme pogodne za ugradnju u pasivne kuće. Uz pomoć specijalnih, saćastih poliamidnih traka, integriranih sunđerastih ispuna i posebnih centralnih EPDM brtrvi ovaj sistem nudi još bolju zvučnu izolaciju od nevjerovatnih 43dB. Za LINEAL prozore u kombinaciji aluminij-drvo, unutarnje drvene obloge dostupne su u velikom broju boja i finiša, dok se po posebnom zahtjevu mogu ugraditi i različite vrste drveta prema želji kupca (hrast, bukva, jasen…). Kao i drugi aluminijski prozori iz serije LINEAL, W-THERM 104 prozor projektiran je za korištenje dvoslojnih i troslojnih paketa stakla do 60mm širine.

Pored početnih šest sistema u Lineal grupi, uvedena je i potpuno nova, dizajnerski atraktivna BLOCK linija sistema sa skrivenim krilom, namijenjena upravo izradi prozora za luksuzne projekte i prozorske nizove, gdje ne postoji vizualna razlika između fiksnih i otvorenih polja u elementu. Pored LINEAL BLOCK sistema, aluminijska grupa dopunjena je i THERM 62 sistemom koji je evolucija PLUS 62 sistema u višoj srednjoj klasi sa dodatno poboljšanom izolacijom i mogućnosti ugradnje troslojnih paketa stakla. Pored standardne, dostupna je i opcija sa skrivenim krilom u sistemu LINEAL BLOCK THERM 62.

Tehnomarket polako svojom serijom Lineal i mogućnošću tima da odgovori na posebne zahtjeve klijenata učvršćuje poziciju na njujorškom tržištu. Prvi projekat koji je izveden u Sjedinjenim Amerčkim Državama bila je Sinagoga u Brooklynu, upravo u Lineal sistemu. Tim napominje da je ovo za njih veliki uspjeh, s obzirom da Tehnomarket ne uvozi strane sisteme, već sa domaćim arhitektama u Srbiji razvija vlastite, dajući tako šansu mladom timu da pokaže svoju kompetitivnost na svjetskom tržištu.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi