Odličan način da vizualno podignete prostor, učinite ga zanimljivim ili mu čak podarite dašak osobnosti krije se u odabiru idealnog tepiha. Ovaj detalj često se zanemaruje, iako prostoru može dati sasvim novo ruho.

Ipak, odabir tepiha nije jednostavan zadatak jer se na tržištu nalazi zaista raznolika ponuda, od načina tkanja do stilova, boja, veličina i materijala. Dijele se i prema obliku gdje se najčešće kupuju četvrtasti i okrugli tepisi.

Vrste tepiha

Tepisi mogu biti vuneni, od jute, krzneni, sintetički, čupavi, gumeni, klasični, moderni… Posebno su popularni čupavi tepisi jer u prostoriju unose toplinu, mekani su i savršeno se uklapaju u moderno uređenje doma. Čupavi tepisi najčešće se koriste za dnevni boravak, a ponekad se postavljaju i u spavaću sobu ili kupaonicu.

Želite li biti u trendu i naglasiti ljepotu interijera trebaju vam moderni tepisi. Odaberite nešto neuobičajeno, sa zanimljivim uzorcima ili slikama, suvremenih boja, tepih izrađen po mjeri… Tepih bi svakako trebao biti usklađen s vašim životnim stilom i osobnim potrebama. Naravno, vodite računa da odabir prilagodite mjestu postavljanja i veličini prostorije.

Dječji tepisi

Treba vam tepih za dječju sobu? Kod kupnje dječjeg tepiha u obzir trebate uzeti više faktora nego za ostale prostorije u kući ili stanu. Razlog je u tome što djeca puno vremena provode upravo na podu. Zato vam treba tepih koji ćete lako održavati, koji je izdržljiv, ali i ugodan za igru na podu. Ako dijete ima alergije najbolje je da izaberete tepih izrađen od prirodnih vlakana, na primjer, od vune.

S obzirom na sam izgled tepiha ne možete pogriješiti ako za dječju sobu odaberete tepih s likovima iz crtića ili neki sa veselim bojama i šarenim uzorcima.

Tepisi za stepenice

Dok za uređenje dnevnog boravka, blagovaone ili spavaćih soba veliku pažnju posvećujete estetici i izgledu tepiha, kod stepenica ipak treba staviti veći naglasak na funkcionalnost. S obzirom na to da se po stepenicama stalno prolazi bitno je da tepih bude izrađen od kvalitetnog i izdržljivog materijala. Također, tepisi za stepenice trebali bi se uskladiti s materijalom samih stepenica.

Auto tepisi

Osim za kuću, tepisi se kupuju i za automobile, najčešće gumeni ili platneni. Nužni su zbog održavanja čistoće i nezaobilazna su oprema svakog automobila. Na tržištu se može naći širok izbor auto tepiha za prednja i stražnja sjedala, i to različitih modela i marki automobila.

Kupnju tepiha možete obaviti u specijaliziranim trgovinama ili trgovačkim centrima koji drže opremu za uređenje interijera. Predlažemo da u obzir uzmete i web shop. Na internetu se mogu naći proizvođači koji uz odlične cijene nude i povoljnu dostavu. Također, kupujući online možda ulovite i tepihe na akciji.

Prilikom uređenja svog doma uvijek imajte na umu da je ključ dobro uređenog interijera u detaljima! S pomno odabranim tepihom osvježit ćete svoj dom, unijeti poseban ugođaj i podariti mu osobni pečat. Najbitnije od svega, povećat ćete stupanj udobnosti.

Autor:: A.B.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi