Lokacija hotela bila je zahtjevna za izvođenje građevinskih radova jer je morfologija terena zahtijevala izvođenje vertikalnih zasjeka bez miniranja, uz naknadno torkretiranje i zasipavanje te diktirala vrstu hidroizolacije koja se izvodila na betoniranim dijafragmama.

Zbog svojih svojstava odabrana je PLANA P, bitumenska plastomerna hidroizolacijska traka, prije koje je nanesen temeljni bitumenski premaz POLYPRIMER. Na traku je potom postavljen sloj toplinske izolacije od XPS-a, zaštićen drenažnom čepastom folijom POLYFOND KIT.

Na svim prekidima betoniranja AB ploče i zida ugrađena je traka IDROSTOP B25, kao i traka IDROSTOP PVC BI koja osigurava vodonepropusnost radnih spojeva čak i u kontaktu s morskom vodom.

Dijelovi konstrukcije iznad potpornog zida i betonske dijafragme, nakon izravnavanja reparaturnim mortom PLANITOP SMOOTH & REPAIR, izolirani su tako da je na temeljni premaz POLYPRIMER položena bitumenska trake PLANA P u dva sloja te XPS toplinska izolacija i čepasta folija POLYFOND KIT koja je kao sekundarna hidroizolacija osigurala brz odvod procjedne vode u drenažu.

Izolacija ravnog neprohodnog krova iznad grijanih prostora, na kojem je na jednom dijelu završno postavljen šljunak, a drugi dio izveden kao „zeleni" krov, izvedena je tako da je na bitumenski temeljni premaz POLYPRIMER postavljena bitumenska traka POLYVAP RADONSHIELD.

Potom je položena kamena vuna, a onda sintetička FPO folija MAPEPLAN T B 15 na koju je završno položen geotekstil, a na njega šljunak, odnosno slojevi „zelenog" krova.

Izolacije lođa i terasa iznad grijanog prostora izvodile su se MAPELASTIC-om kojim je hidroizoliran i vanjski bazen kao i sve kupaonice, wellness, terase i kuhinje u hotelu.

Na vanjskom bazenu kao završna obloga korišten je stakleni mozaik koji je lijepljen ADESILEX-om P10 pomiješanim s ISOLASTIC-om, dok su pločice fugirane epoksidnom masom KERAPOXY.

Sprinkler bazen te okna dizala izolirana su dvokomponentnim polimer-cementnim mortom MAPELASTIC FOUNDATION, dok je hidroizolacija pristupnih rampi izvedena ugradnjom bitumenske trake POLYBOND HP LIGHT.

Na projektu rekonstrukcije hotela korišteni su i brojni ekološki sustavi za polaganje tepiha i keramičkih pločica.

TEHNIČKI PODACI
  • Hotel Kompas, Dubrovnik
  • Vrijeme izvođenja radova: studeni 2014. – kolovoz 2015. godine
  • Investitor: Jadranski luksuzni hoteli d.d., Dubrovnik
  • Projektant: Zoran Balog, dipl. ing. arh., Agro Inženjering d.o.o., Zagreb
  • Nadzor: Ivica Šutalo, dipl. ing. građ., Institut IGH d.d., Zagreb
  • Glavni izvođač radova: Kamgrad d.d., Zagreb
  • Izvođač keramičarskih radova: Perivan Usluge d.o.o., Zagreb
  • Izvođač podopolagačkih radova: Tepih-Centar d.o.o., Zagreb
  • Mapei koordinatori: Fausto Ferlin, dipl. ing. građ., Saša Kerep

PROIZVODI MAPEI

Adesilex P10, Adesilex PG4, Adesilex T super, Eco Prim PU 1K, Eporip, Idrostop B 25, Idrostop PVC BI 20, Isolastic, Keraflex, Kerapoxy, Mapeband manžeta, Mapeband, Mapefloor I 914, Mapefoam, Mapelastic Foundation, Mapelastic, Mapenet 150, Mapeplan B 15, Mapeplan sredstvo za čišćenje, Mapeplan T B 15, Mapeplan T D 15, Mapeplan T M 15 BROOF, Mapeplan T M 20 BROOF, Mapeplan T odzračnik, Mapeplan T slivnik, Mapesil AC, Nivorapid, Omega dilatacijska traka, Plana P, Planitop Fast 330, Polybond HP, Polyflex HP Light, Polyflex HP, Polyfond Kit, Polyprimer, Polyvap Radonshield, Primer FD, Primer G, Ultrabond Eco Fix, Ultracolor Plus, Ultraplan Eco 20

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi