Tehnomarket VENT sistem ventiliranih fasada sastoji se od dvije grupe fasada: kazetnih i panelnih. One su podijeljene na 10 podgrupa, koje se upravo razlikuju po materijalu i samim tim načinu stavljanja na postojeću potkonstrukciju.

Kod kazetnog sistema prethodno pripremljene kazete za oblaganje fasade se fiksiraju na potkonstrukciju skrivenim nosačima i prihvatnim elementima. S druge strane kod panelnog sistema ravne ploče koje će obložiti fasadu pričvšćene su za potkonstrukciju vidljivim ili nevidljivim vezama.

Stadion Krestovsky, Saint Petersburg Stadium ili kako ga navijači još zovu Zenit Arena, jedan je od objekata izgrađenih u čast svjetskog nogometnog prvenstva 2018., čiji je domaćin Rusija.

Tehnomarket sistem VENT potkonstrukcija i sistema ventiliranih fasada ugrađen je na fasadu cijelog stadiona 2015. godine. Sam projekt djelo je japanskog arhitekta Kisho Kurokawa. Naziv projekta The Spaceship objašnjava oblik stadiona kao svemirskog broda koji upravo slijeće na zemlju i predstavlja ponos ruske moderne arhitekture.

Poznat kao kompanija koja na regionalnom tržištu razvija svoje sisteme, što svakako znači sloboda u dizajnerskom smislu, Tehnomarket je prihvatio izazov. Mladi tim za razvoj i inovacije imao je samo 4 mjeseca od upita do isporuke VENT sistema u Petrograd.

Novi, namjenski modificiran VENT sistem potkonstrukcije ventilirane fasade, dizajniran i proizveden u Tehnomarketu, mogao je podnijeti postavljanje pod krivim uglom i zadanim nacrtima pa su zahtjevi Metrostroy kao glavnog izvođača radova bili ispunjeni.

Na Krestovsky stadionu fasada je obložena kompozitnim panelima, ali materijali za postavljanje mogu biti različiti od stakla, Larson i Larcore panela, HPL laminiranih ploča, granitne keramike, kamena, fiber-cementnih ploča, limova, aqua-panela, polikarbonatnih ploča do travertina.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan!

Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi