Alban Tower Tirana VENT fasada

Razvoj i primjena novih tehnologija na području fasada popraćena je detaljno od strane R&D odjeljka tvrtke Tehnomarket. Tijekom prethodnih godina razvijeno je čak 17 varijacija sistema, kako bi se zadovoljili najrazličitiji zahtjevi dizajna i energetske efikasnosti, bilo da se radi o oblaganju fasade aluminijskim kompozitnim panelima, HPL laminiranim pločama, staklom, fiber cementnim pločama, granitnom keramikom, kamenom, fiber-cementnim pločama, limovima, aqua-panelima ili polikarbonatnim pločama.

VENT

Ventilirana fasada sa sistemom noseće potkonstrukcije VENT, dizajnirana i proizvedena u Tehnomarketu, pronašla je svoju primjenu na različitim objektima od St. Petersburga do New Yorka. Kako bi svojim klijentima ponudio kompletnu uslugu, Tehnomarket je razvio sisteme aluminijskih potkonstrukcija koji će nositi ne samo obloge od aluminijskih kompozitnih panela već i drugih obloga iz svijeta ventilirajućih fasada. Čak 12 podsistema iz grupacija VENT i TMTP obuhvaća i panelnu i kasetnu grupu fasadnih panela, sa skrivenim i vidljivim ,,kačenjima“ obloga. Uspješno kombinirana sa Larson i negorivim Larcore panelima španjolske tvrtke Alucoil VENT fasada posljednju primjenu pronašla je na objektu PARK GATE u Tirani i Posthouse Boerum Hill u New Yorku.

ALUMINIK CS55 ostakljena fasada

Moderne staklene fasade imaju sve veći značaj u modernoj arhitekturi gdje, uz pomoć novih materijala i naprednih tehničkih rješenja, učinkovito zamjenjuju tradicionalne materijale poput cigle, bloka ili betona. Dizajn ovakvih fasada, poput Tehnomarket Aluminik CS55 serije ostakljenih fasada, omogućava kompletno rješenje koje zadovoljava sve termoizolacijske, akustične, ergonomske i estetske parametre suvremene gradnje. Prema vanjskom izgledu, Aluminik CS55 fasade možemo podijeliti u tri osnovne grupe: kontinualne, strukturalne i kombinirane. Opcija korišćenja dvoslojne i troslojne staklene ispune na sistemima omogućuje izuzetno dobre termičke performanse koje idu do izuzetnih Ucw=0,64W/m2K po atestima IFT instituta u Rozenhajmu. Izuzetan dizajn i mogućnost kombiniranja lansirala je ovaj proizvod na Afričkom tržištu gdje se najčešće koristi za oblaganje visokih poslovnih zgrada u novoizgrađenim modernim četvrtima, poput Ecobank središta u Gani.

Ecobank Ghana Aluminik CS55 ostakljena fasada

ELEMENT FASADA UNIT 65

Tehnomarket element fasada UNIT 65 odgovara zahtjevima izuzetno brze montaže uz poboljšanje termičkih i mehaničkih performansi proizvoda na gradilištima, gdje zbog same konfiguracije objekta i neposrednog okruženja postavljanje skele nije moguće.

Novitet u građevini, sve popularnija Element Fasada, najzastupljenija je na visokim objektima, poput hotela i poslovnih središta u gradovima velike građevinske ekspanzije gdje je vrijeme dragocjeno i limitirano. Ovaj sistem razvijen je za potrebe hotelskog objekta u New Yorku, a potom i u Ljubljani, međutim prva element fasada UNIT 65 najprije je ugrađena na objektu kompanije Kärcher u Pančevu.

Koncept element fasade zasniva se na detaljnoj radioničkoj pripremi gotovih modula i pažljivoj pripremi samog projekta postavljanjem aluminijskih kotvi po crtežima projektanata. Puna priprema modula, koji se potom gotovi donose na gradilište, osigurava bržu montažu na samom objektu.
Nakon ugrađivanja aluminijskih kotvi u noseću konstrukciju za dalji rad neophodan je samo namjenski kran ili dizalica. Nakon preciznog pozicioniranja modula ili elemenata, potrebno je da montažeri prihvate iste sa unutrašnje strane objekta i pričvrste ih za već montirane kotve. Ovim se svaki element postavlja na poziciju. Ono što potom slijedi je završno zaptivanje, kao i zalijevanje silikonom.

Vertikalne i horizontalne EPDM zaptivke nalaze se na svim spojevima gdje aluminijski profili ulaze jedni u druge. Zbog velikih visinskih zahtjeva objekata na kojima se element fasada obično ugrađuje omogućena je dilatacija i rad pojedinačnih elemenata do čak 12cm bez narušavanja opće konstruktivne nosivosti same fasade.

Sama element fasada UNIT 65 proizvodi se u dvije varijante: strukturalna i polustrukturalna, od kojih svaka može biti ugrađena s dvoslojnim ili troslojnim staklom. Pored brže montaže UNIT 65 odlikuje i visoka energetska efikasnost kao osnovni uvjet za instalaciju na američkim objektima. Dok je kod polustrukturalne fasade s trostrukim ostakljenjem izmjeren koeficijent provodljivosti profila Uf 1,1 W/m²K, kod istog modela strukturalne element fasade izmjeren je još manji koeficijent Uf 0,89 W/m²K.

UNIT 65 je novi način za uštediti vrijeme izvođenja radova, a da sama kvaliteta ne bude narušena brzinom procesa.

VIP Terminal Dubrovnik Airport VENT I Larcore

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi