Dio četvrti Brooklyna poznat po zelenilu, mnoštvu starih crkvica, fasadama od opeke, ali i po prihvaćanju različitog svakako je Bed-Stuy. Američka agencija Halsted Property prepoznala je ovaj potencijal i tako je nastao niz referentnih projekata izvedenih u suradnji s kompanijom Tehnomarket iz Pančeva, od kojih je jedan od zanimljivijih i prestižni Hyland, Greenwood Heights stambeni kompleks.

Eksterijer zgrade pored prepoznatljive njujorške opeke upotpunjuju Tehnomarket prozori i vrata izrađeni u Lineal sistemu profila. Za konceptualni plan objekta zaslužan je Aguayo studio, koji je također savjetodavni i konceptualni nosilac 350 različitih objekata na teritoriju New Yorka, dok je koncept interijera potpisao poznati studio LO-OTH interiors.

Pored Hylanda, tu je i luksuzni The Dekalb stambeni kompleks, kao i objekti u Concord Street-u koji nose LINEAL prozore proizvedene u Tehnomarketu. Lineal je energetski efikasan sistem profila za proizvodnju prozora i vrata, u potpunosti dizajniran i proizveden u Tehnomarketu. Nudi opciju aluminijskih i aluminij-drvo sistema čiji je kvalitet potvrđen atestima u prestižnom IFT Rosenheim institutu u Njemačkoj i nagrađen CE znakom.

Gotovi elementi u Lineal Therm 77 sistemu, uz odličnu toplinsku izolaciju i koeficijent termo provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m²K, nude i izuzetnu zaštitu od buke (40dB), što je od posebnog značaja u urbanim sredinama poput New Yorka.

Pored početnih šest sistema u Lineal grupi, uvedena je i potpuno nova, dizajnerski atraktivna BLOCK linija sistema sa skrivenim krilom, namjenjena upravo izradi prozora za luksuzne projekte i prozorske nizove, gdje ne postoji vizualna razlika između fiksnih i otvorenih polja u elementu.

Pored LINEAL BLOCK sistema, aluminijska grupa dopunjena je i THERM 62 sistemom koji je evolucija PLUS 62 sistema u višoj srednjoj klasi s dodatno poboljšanom izolacijom i mogućnosti ugradnje troslojnih paketa stakla. Pored standardne, dostupna je i opcija sa skrivenim krilom u sistemu LINEAL BLOCK THERM 62.

Tehnomarket svojom serijom Lineal i mogućnošću tima da odgovori na posebne zahtjeve klijenata sigurno učvršćuje poziciju na dinamičnom, zahtjevnom njujorškom tržištu. Prvi projekat koji je izveden u Sjedinjenim Amerčkim Državama bila je Sinagoga u Brooklyn-u, upravo u Lineal sistemu.

Tim Tehnomarket-a napominje da je ovo za njih veliki uspjeh, s obzirom da ne uvoze strane sisteme, već s domaćim stručnjacima u Srbiji razvija vlastite, dajući tako šansu mladom, motiviranom timu da pokaže svoju kompetitivnost na svjetskom tržištu.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi