Razvojni tim Tehnomarketa proizveo je novi sistem element fasade UNIT 65 koji odgovara zahtjevima kao što su visok stupanj energetske efikasnosti, prefabrikacija i brza, efikasna montaža bez skele.

Ovakav princip gradnje najzastupljeniji je u New York-u, gdje je u ovom sistemu urađeno više stotina visokih ostakljenih objekata, uglavnom hotela i poslovnih zgrada. UNIT 65 sada je dio ponude Tehnomarketa u regiji zahvaljujući R&D odjelu koji prati trednove velikih gradilišta širom svijeta.

Element fasada je samonosiva, toplinski izolirana višeslojna konstrukcija koja se sastoji od pojedinačnih modula koji se gotovi dopremaju na gradilište. Puna radionička priprema elemenata osigurava visoku kvalitetu svih elemenata i spojeva, kao i brzu montažu na objektu.

Nakon postavljanja aluminijskih kotvi na fasadu za dalji rad neophodan je samo namjenski kran ili dizalica za pozicioniranje elemenata i njihovo montiranje na poziciju.

Vertikalne i horizontalne EPDM zaptivke nalaze se na svim spojevima gdje aluminijski profili ulaze jedni u druge, dok je po svim osama omogućena dilatacija i rad pojedinačnih modula, bez narušavanja opće konstruktivne nosivosti same fasade.

Tehnomarket ove godine nastupa na Beogradskom sajmu građevinarstva SEEBBE od 17. do 20. travnja, gdje će predstaviti čak četiri nova aluminijska sistema:
  • UNIT 65 element fasade
  • LINEAL dopunjeni sistem energetski efikasnih prozora i vrata sa skrivenim krilom
  • SUNPRO novi sistem grilja za zaštitu od sunca
  • SLIDE T67 klizni sistem s vrlo niskim koeficijentima provodljivosti od 2,4 W/m2K
  • Larson A2 kompozitni panel španjolske kompanije Alucoil

Radujemo se Vašoj posjeti!

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi