Soudal je već godinama poznat kao renomirani proizvođač visokokvalitetnih proizvoda za brtvljenje i izolaciju u građevinskom svijetu. Mnogi od ovih proizvoda zasebno su certificirani i već se uspješno koriste za ugradnju prozora i vrata. Zajedno s instalaterima, projektantima i arhitektima Soudal je kombinirao svoje znanje i iskustvo u Soudal sustavu ugradnje prozora, profesionalnom sustavu za brtvljenje. SWS inteligentno kombinira visoko razvijene verzije niza poznatih proizvoda za brtvljenje između stolarije i cigle sa ciljem osiguranja energetski učinkovite ugradnje.

Zahvaljujući brojnim certificiranim proizvodima i kao rezultat njihove zajamčene konstantne visoke kvalitete, snaga sistema ugradnje prozora Soudal leži u njegovoj raznolikosti. Paleta proizvoda sastoji se od različitih vrsta proizvoda (brtvila, PU pjene, komprimirane trake, membrane, samoljepljive trake i tekuće membrane), koji se mogu savršeno kombinirati. Uvijek postoji savršeno prikladno SWS rješenje, bez obzira na zgradu ili način ugradnje, kako za novoizgrađene kuće, tako i kod obnove, pa čak i za «pasivne kuće». Sustav je pogodan i za sve vrste stolarije: aluminij, drvo i PVC.

Energetska učinkovitost – toplinska izolacija prozora

Propisi i pravna regulativa EU

Energetska učinkovitost zgrada temelji se na europskom zakonodavstvu, posebno na izvornoj direktivi 2002/91/EC, koja se također naziva EPBD. Ova je direktiva bila u skladu s "ciljevima 20-20-20" Europske unije: smanjiti emisiju plinova CO2 za 20%, smanjiti potrošnju energije za 20% i povećati udio obnovljive energije za 20%. Tema obnovljive energije detaljnije je opisana u Europskoj direktivi 2009/28/EC; minimalni udio obnovljive energije polako će se uvoditi u zahtjeve energetske učinkovitosti za nove zgrade. Budući da trenutni put nije mogao osigurati smanjenje potrošnje energije za 20% do 2020. god., Europa je stvorila Direktivu 2012/27/EC koja pokriva opću temu "energetske učinkovitosti" i stupila je na snagu u prosincu 2012.

NZEB – Near Zero Energy Building

Preinaka Direktive o energetskim svojstvima (2010/31 / EZ) uključila je ne samo strože zahtjeve za nove zgrade nego i snažniju ulogu energetskog certifikata kao i uvođenje izraza NZEB (Gotovo nula energetske zgrade). Opis u preoblikovanju bio je: "Zgrada s vrlo visokim energetskim performansama, kako je navedeno u Dodatku I. Gotovo nula ili vrlo mala količina potrebne energije trebala bi biti pokrivena u vrlo značajnoj mjeri energijom iz obnovljivih izvora, uključujući energiju iz obnovljivih izvora proizvedenih na licu mjesta ili u blizini. "

Toplinska izolacija prozora (SWS tehnologija)

Optimalno brtvljenje prozora na 3 razine: dobra hermetičnost iznutra, toplinska i zvučna izolacija u sredini, a izvana izvrsna zaštita od svih vrsta vremenskih utjecaja (vjetar, UV i kiša) u skladu s EnEV, DIN 4108-7 i smjernicama za RAL sisteme. Zahvaljujući brojnim certificiranim proizvodima i kao rezultat njihove zajamčene konstantne visoke kvalitete, snaga sistema ugradnje prozora Soudal leži u njegovoj raznolikosti. Paleta proizvoda je raznolika (brtvila, PU pjene, komprimirane trake, membrane, samoljepljive trake i tekuće membrane), koji se mogu savršeno kombinirati. Uvijek postoji savršeno prikladno SWS rješenje, bez obzira na zgradu ili način ugradnje, kako za novoizgrađene kuće, tako i za obnove, pa čak i za «pasivne kuće». Sustav je očito pogodan i za sve vrste stolarije: aluminij, drvo i PVC.

Samo suhi sloj pjene ima odgovarajuću izolaciju i akustične parametre i korištenje trake kao parne brane je jedini učinkovit način da zaštitite sloj poliuretanske pjene od okolne vlage.

1) Priprema površine

Otvaranje prozora mora biti stabilno i sigurno kako bi se omogućilo pravilno namještanje trake.

Neravna podloga, poput glinenih blokova treba biti izjednačena sa žbukom i potom stabilizirana sa premazom Primer (npr. brz premaz kao što je Deep Primer WBPR-21P, koji ima vrijeme sušenja od oko 20 minuta). Za ravne površine vidite fotografije.

2) Postavljanje trake na okvir

Držati paropropusnu traku (crvena) u unutrašnjosti okvira i propusnu traku (bijelo) prema vanjskoj strani.

U uglovima ostavite oko 4cm, tzv. uši i stavite traku pomoću linija ljepila.

3) Usklađivanje i mehanička ugradnja okvira

Postavite okvir za otvaranje usklađen vodoravno i okomito i pričvrstite s klinovima ili blokovima od plastike ili obrađenog drva.

Pričvrstite sidra mehanički pomoću tiple ili zagrade, ovisno o preporukama proizvođača prozora.

4) Postavljanje paropropusne trake izvana

Skinite zaštitnu bijelu foliju sa trake i stavite na suhi zid i premažite prozorski otvor.

Nakon toga nježno istegnite film, pritisnite butil traku pomoću gumenog valjka kako bi osigurali tijesnu vezu spoja. Traka mora biti zaštićena i izolirana od utjecaja atmosferskih uvjeta u roku od tri mjeseca od ugradnje, a u slučajevima u kojima se naš sustav ugrađuje na pred instaliran prozor to bi trebalo biti učinjeno odmah.

5) Popunjavanje praznine sa poliuretanskom pjenom

Praznina između otvora i okvira mora biti ispunjena u potpunosti s elastičnim izolacijskim materijalom, koji kompenzira pokrete okvira, a to se događa kod promjena temperature i vlage. Najbolji rezultati pružaju visokokvalitetne poliuretanske pjene. Ovisno o primjeni i dizajnu okvira, sljedeće pjene mogu se koristiti: Soudafoam Professional 60, Soudafoam male ekspanzije, Flexifoam. Prije primjene pjene, površinu treba navlažiti. Ubrzava proces polimerizacije i poboljšava staničnu strukturu pjene. S obzirom da se pjena širi tijekom sušenja, samo djelomično ispunite prazninu, tako da debljina jednog sloja ne treba biti veća od 3 cm.

Nakon sušenja, smanjiti višak pjene sa oštrim alatom pazeći da se traka ne ošteti.

6) Lijepljenje trake na unutarnjoj strani okvira – parna brana (crveno)

Parna brana – traka (crvena) štiti sloj poliuretanske pjene od pare i vlage iz unutrašnjosti zgrade. Uklonite bijelu zaštitnu traku i pričvrstite traku na očišćenu i suhu površinu.

Pritisnite butil traku pomoću valjka kako bi se osigurala čvrsta veza između trake i zida. Nakon primjene traka bi trebala biti zalijepljena na cijeloj širini površine. Spoj trake treba biti zatvoren sa Vapourseal ljepilom.

Za dodatne detalje i izračune specifične ugradnje prozora prema RAL smjernicama posjetite našu stranicu Soudal Prozorski Sistem SWS.

SOUDAL d.o.o.
SOUDAL d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Distribucija proizvoda po cijeloj Hrvatskoj.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi