Soudal je već godinama poznat kao renomirani proizvođač visokokvalitetnih proizvoda za brtvljenje i izolaciju u građevinskom svijetu. Mnogi od ovih proizvoda zasebno su certificirani i već se uspješno koriste za ugradnju prozora i vrata. Zajedno s instalaterima, projektantima i arhitektima Soudal je kombinirao svoje znanje i iskustvo u Soudal sustavu ugradnje prozora, profesionalnom sustavu za brtvljenje. SWS inteligentno kombinira visoko razvijene verzije niza poznatih proizvoda za brtvljenje između stolarije i cigle sa ciljem osiguranja energetski učinkovite ugradnje.

Zahvaljujući brojnim certificiranim proizvodima i kao rezultat njihove zajamčene konstantne visoke kvalitete, snaga sistema ugradnje prozora Soudal leži u njegovoj raznolikosti. Paleta proizvoda sastoji se od različitih vrsta proizvoda (brtvila, PU pjene, komprimirane trake, membrane, samoljepljive trake i tekuće membrane), koji se mogu savršeno kombinirati. Uvijek postoji savršeno prikladno SWS rješenje, bez obzira na zgradu ili način ugradnje, kako za novoizgrađene kuće, tako i kod obnove, pa čak i za «pasivne kuće». Sustav je pogodan i za sve vrste stolarije: aluminij, drvo i PVC.

Energetska učinkovitost – toplinska izolacija prozora

Propisi i pravna regulativa EU

Energetska učinkovitost zgrada temelji se na europskom zakonodavstvu, posebno na izvornoj direktivi 2002/91/EC, koja se također naziva EPBD. Ova je direktiva bila u skladu s "ciljevima 20-20-20" Europske unije: smanjiti emisiju plinova CO2 za 20%, smanjiti potrošnju energije za 20% i povećati udio obnovljive energije za 20%. Tema obnovljive energije detaljnije je opisana u Europskoj direktivi 2009/28/EC; minimalni udio obnovljive energije polako će se uvoditi u zahtjeve energetske učinkovitosti za nove zgrade. Budući da trenutni put nije mogao osigurati smanjenje potrošnje energije za 20% do 2020. god., Europa je stvorila Direktivu 2012/27/EC koja pokriva opću temu "energetske učinkovitosti" i stupila je na snagu u prosincu 2012.

NZEB – Near Zero Energy Building

Preinaka Direktive o energetskim svojstvima (2010/31 / EZ) uključila je ne samo strože zahtjeve za nove zgrade nego i snažniju ulogu energetskog certifikata kao i uvođenje izraza NZEB (Gotovo nula energetske zgrade). Opis u preoblikovanju bio je: "Zgrada s vrlo visokim energetskim performansama, kako je navedeno u Dodatku I. Gotovo nula ili vrlo mala količina potrebne energije trebala bi biti pokrivena u vrlo značajnoj mjeri energijom iz obnovljivih izvora, uključujući energiju iz obnovljivih izvora proizvedenih na licu mjesta ili u blizini. "

Toplinska izolacija prozora (SWS tehnologija)

Optimalno brtvljenje prozora na 3 razine: dobra hermetičnost iznutra, toplinska i zvučna izolacija u sredini, a izvana izvrsna zaštita od svih vrsta vremenskih utjecaja (vjetar, UV i kiša) u skladu s EnEV, DIN 4108-7 i smjernicama za RAL sisteme. Zahvaljujući brojnim certificiranim proizvodima i kao rezultat njihove zajamčene konstantne visoke kvalitete, snaga sistema ugradnje prozora Soudal leži u njegovoj raznolikosti. Paleta proizvoda je raznolika (brtvila, PU pjene, komprimirane trake, membrane, samoljepljive trake i tekuće membrane), koji se mogu savršeno kombinirati. Uvijek postoji savršeno prikladno SWS rješenje, bez obzira na zgradu ili način ugradnje, kako za novoizgrađene kuće, tako i za obnove, pa čak i za «pasivne kuće». Sustav je očito pogodan i za sve vrste stolarije: aluminij, drvo i PVC.

Samo suhi sloj pjene ima odgovarajuću izolaciju i akustične parametre i korištenje trake kao parne brane je jedini učinkovit način da zaštitite sloj poliuretanske pjene od okolne vlage.

1) Priprema površine

Otvaranje prozora mora biti stabilno i sigurno kako bi se omogućilo pravilno namještanje trake.

Neravna podloga, poput glinenih blokova treba biti izjednačena sa žbukom i potom stabilizirana sa premazom Primer (npr. brz premaz kao što je Deep Primer WBPR-21P, koji ima vrijeme sušenja od oko 20 minuta).Za ravne površine vidite fotografije.

2) Postavljanje trake na okvir

Držati paropropusnu traku (crvena) u unutrašnjosti okvira i propusnu traku (bijelo) prema vanjskoj strani.

U uglovima ostavite oko 4cm, tzv. uši i stavite traku pomoću linija ljepila.

3) Usklađivanje i mehanička ugradnja okvira

Postavite okvir za otvaranje usklađen vodoravno i okomito i pričvrstite s klinovima ili blokovima od plastike ili obrađenog drva.

Pričvrstite sidra mehanički pomoću tiple ili zagrade, ovisno o preporukama proizvođača prozora.

4) Postavljanje paropropusne trake izvana

Skinite zaštitnu bijelu foliju sa trake i stavite na suhi zid i premažite prozorski otvor.

Nakon toga nježno istegnite film, pritisnite butil traku pomoću gumenog valjka kako bi osigurali tijesnu vezu spoja. Traka mora biti zaštićena i izolirana od utjecaja atmosferskih uvjeta u roku od tri mjeseca od ugradnje, a u slučajevima u kojima se naš sustav ugrađuje na pred instaliran prozor to bi trebalo biti učinjeno odmah.

5) Popunjavanje praznine sa poliuretanskom pjenom

Praznina između otvora i okvira mora biti ispunjena u potpunosti s elastičnim izolacijskim materijalom, koji kompenzira pokrete okvira, a to se događa kod promjena temperature i vlage. Najbolji rezultati pružaju visokokvalitetne poliuretanske pjene. Ovisno o primjeni i dizajnu okvira, sljedeće pjene mogu se koristiti: Soudafoam Professional 60, Soudafoam Maxi, Soudafoam Maxi Express, Soudafoam male ekspanzije, Flexifoam. Prije primjene pjene, površinu treba navlažiti. Ubrzava proces polimerizacije i poboljšava staničnu strukturu pjene. S obzirom da se pjena širi tijekom sušenja, samo djelomično ispunite prazninu, tako da debljina jednog sloja ne treba biti veća od 3 cm.

Nakon sušenja, smanjiti višak pjene sa oštrim alatom pazeći da se traka ne ošteti.

6) Lijepljenje trake na unutarnjoj strani okvira – parna brana (crveno)

Parna brana – traka (crvena) štiti sloj poliuretanske pjene od pare i vlage iz unutrašnjosti zgrade. Uklonite bijelu zaštitnu traku i pričvrstite traku na očišćenu i suhu površinu.

Pritisnite butil traku pomoću valjka kako bi se osigurala čvrsta veza između trake i zida. Nakon primjene traka bi trebala biti zalijepljena na cijeloj širini površine. Spoj trake treba biti zatvoren sa Vapourseal ljepilom.

SOUDAL d.o.o.
SOUDAL d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Distribucija proizvoda po cijeloj Hrvatskoj.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi