Soudatight tekuća parna membrana

Soudal je već godinama poznat kao renomirani proizvođač visokokvalitetnih proizvoda za brtvljenje i izolaciju u građevinskom svijetu. Mnogi od ovih proizvoda zasebno su certificirani i već se uspješno koriste za ugradnju prozora i vrata. Zajedno s instalaterima, projektantima zgrada i arhitektima Soudal je kombinirao svoje znanje i iskustvo u Soudal sustavu za brtvljenje prozora.

Soudatight linija proizvoda za savršenu zračnu nepropusnost

Dobra izolacija, stolarija i ostakljenje u zgradi nisu od koristi ako toplinski mostovi ili propuštanje zraka između njih znače gubitak topline i energije. Soudal Soudatight linija proizvoda rješava ove probleme...

Posebno dizajnirana tekuća membrana SOUDATIGHT SP, SOUDATIGHT LQ i SOUDATIGHT HYBRID stvara potpuno elastičnu membranu koja savršeno slijedi oblik površine kako bi mogla jamčiti izvrsnu hermetičnost. Kombinacija tekuće membrane sa hibridnim brtvilom uspješno je izdržala test sustava MO-01/1 iz uglednog IFT Instituta u Rosenheimu.

Soudatight proizvodi su spremni za upotrebu, odlično prijanjaju na sve porozne materijale čak i u vlažnim uvjetima. Ostaju trajno elastični nakon sušenja, mogu se bojati i žbukati nakon sušenja. SOUDATIGHT proizvodi u skladu su sa normom GEV EMICODE EC-1 PLUS. Primjenjuju se za završne radove kod ugradnje vrata, spojeva zidova, podova i stropova kao i krovnih spojeva.

Soudatight Hybrid - Hibridna polimerna membrana za primjenu aplikacijskim pištoljem ili četkom

OPIS PROIZVODA: Soudatight Hybrid je hibridna polimerna membrana - dizajnirano za unutrašnju i vanjsku primjenu. Ovaj proizvod omogućuje vrlo brzu i jednostavnu primjenu, služi za brtvljenje spojeva i površina. Soudatight Hibrid može se primjeniti točkasto ili slojevito uz pomoć Jetflow kompresorskog pištolja.

SVOJSTVA:

• Nepropusno za vlagu i kišu

• Paropropusan

• Ostaje elastičan nakon sušenja

• Može se bojati i žbukati nakon sušenja

• Za vanjsku upotrebu (moguća i unutrašnja upotreba)

Soudatight LQ - Tekuća membrana za nanošenje četkom, ojačana vlaknima

OPIS PROIZVODA: Soudatight LQ je visokokvalitetni polimer ojačan vlaknima koji nakon sušenja stvara zračno i paronepropusnu elastičnu membranu. Koristite Soudatight LQ za nepropusnu i paropropusnu završnu obradu prodora kod spojeva prozora, poda, zida, stropa i krova. Proizvod se vrlo jednostavno nanosi ravnom četkom.

SVOJSTVA:

• Nepropusno za zrak i paru

• Armirano staklenim vlaknima (pogodno za premošćivanje pukotina do 2 mm)

• Ostaje elastičan nakon stvrdnjavanja

• Može se bojati, žbukati ili zalijepiti trakom nakon sušenja

• Samo za unutrašnju upotrebu

• Dostupno u bijeloj i plavoj boji (koja nakon sušenja postaje crna)

Soudatight SP GUN - Raspršiva tekuća membrana

OPIS PROIZVODA: Soudatight SP GUN - raspršiva tekuća membrana - formira sloj na spojevima između prozora i zida. Soudatight SP GUN nanosi se Soudatight pneumatskim pištoljem sa kompresorom.

Proizvod je tečan kada se nanese, savršeno pokriva podlogu bez stvaranja mjehurića. Čak i na blago vlažnim i prašnjavim površinama.

Soudatight SP - Profesionalna raspršiva tekuća membrana

OPIS PROIZVODA: Soudatight SP - oblikuje zračnu i paropropusnu elastičnu membranu na većim površinama i kod spojeva poda i zida, zida i stropa… Soudatight SP nanosi se pomoću profesionalnih kompresorskih alata za raspršivanje.

Soudatight GUN - Pneumatski pištolj za primjenu Soudatight tekuće membrane SP

OPIS PROIZVODA: Pneumatski aplikacijski pištolj posebno dizajniran za nanošenje Soudatight SP tekuće membrane. Uključena 2 nastavka za raspršivanje.

PRIBOR: 131296: 5 nastavaka za Soudatight pištolj

Pogledajte video s prikazom primjene Soudatight proizvoda!

Soudatight WP tekuća membrana za vanjsku upotrebu

OPIS PROIZVODA: Hibridna tekuća membrana na bazi polimera koja, nakon sušenja, stvara bešavnu, zračnu i vodonepropusnu elastičnu membranu. Prikladno kao brtvilo za detalje u svim građevinskim područjima i posebno pogodan za hidroizolaciju fasadnih spojeva prozora i podova i drugih građevinskih donjih elemenata.

SWS trake za ugradnju prozora i vrata

SWS unutrašnja extra traka za RAL ugradnju prozora i vrata

OPIS PROIZVODA: Traka za ugradnju prozora i vrata nepropusna za kišu, paropropusna 

SWS unutrašnja Extra traka za RAL ugradnju fleksibilna je traka za brtvljenje zračno i paroneprousnih veza kod ugradnje prozora i vrata. Prikladna samo za unutarnju primjenu. Otisnuta strana folije sadrži samoljepivu traku za jednostavnu i učinkovitu ugradnju na profil prozora. 

SWS vanjska extra traka za RAL ugradnju prozora i vrata

OPIS PROIZVODA: Vodonepropusna paropropusna vanjska traka za RAL ugradnju 

SWS Outside Standard traka za RAL ugradnju fleksibilna je membrana, koja omogućuje paropropusno brtvljenje vanjskih spojeva oko prozora i vrata.

Flexifoam PU montažna pjena

OPIS PROIZVODA: Vrhunska profesionalna pjena izvrsnih izolacijskih karakteristika u kombinaciji s lakoćom primjene. Apsorbira do 50% pomicanja spojeva i jamči trajnu toplinsku i zvučnu izolaciju.

Posebno razvijen za ugradnju prozora u skladu s EPB pravilima o izbjegavanju toplinskih mostova. Vrlo precizna primjena, malo širenje nakon primjene, ekonomična u upotrebi. Brzo sušenje i stvaranje kožice, što rezultira kraćim vremenom čekanja. Može se koristiti i zimi na temperaturama nižim od 0°C. Prepoznatljive je plave boje i dostupna je u pištoljskoj verziji te je vrlo niske emisije VOC (EC1R Plus).

Soudaseal 215 LM - visoko kvalitetno brtvilo za spojeve u građevinarstvu

OPIS PROIZVODA: Neutralno polimerno UV brtvilo na bazi MS-Polymer®-a

Visoko kvalitetno brtvilo na bazi MS polimera, velike čvrstoće spojeva na gotovo na svim površinama čak i u nepovoljnim uvjetima, bez mirisa. Može se koristiti i za hidroizolaciju oko prozora, vrata, ulaznih trijemova, vanjskih i unutarnjih spojeva zida i poda i sl. jer ima odličnu vodootpornost i UV postojanost. Primjenjuje se za spojne fuge u građevinarstvu. Pokretni spojevi u visokim konstrukcijama, spojevi između okvira prozora i vrata.

nZEB i pasivne kuće

Zgrada gotovo nulte energije odnosno nZEB (nearly zero-energy building) je zgrada vrlo visokih energetskih svojstava. Koristi nisku količinu energije, koja se dobiva energijom iz obnovljivih izvora uključujući onu koja se proizvodi na samoj zgradi ili u njezinoj blizini. Energetska učinkovitost zgrada temelji se na europskom zakonodavstvu, posebno na izvornoj direktivi 2002/91/EC, koja se također naziva EPBD. Ova je direktiva bila u skladu s „ciljevima 20-20-20“ Europske unije: smanjiti emisiju plinova CO2 za 20%, smanjiti potrošnju energije za 20% i povećati udio obnovljive energije za 20%.

Koncept pasivne kuće temelji se na idejama koje je razvio dr. Feist na Sveučilištu u Darmstadtu (Njemačka) 1990-ih. Pasivna kuća je kuća koja ima, zimi i ljeti, vrlo ugodnu unutarnju klimu i zahtijeva samo minimalnu količinu grijanja. Očito je da je pasivna kuća idealan način za postizanje nZEB-a jer se ograničena potreba za energijom lako može zadovoljiti obnovljivim izvorima energije.

* tekst na engleskom jeziku

SOUDAL d.o.o.
SOUDAL d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Distribucija proizvoda po cijeloj Hrvatskoj.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi