Keramika dolazi od starogrčke riječi keramikos, a ona je označavala glinu za lončarske predmete. Razvoj keramike možemo pratiti od paleolita i pojave najstarijih kultura, a iz paleolitskog lončarstva razvila se današnja suvremena keramika. Keramički su proizvodi sastavni dio čovjekova života tisućama godina. Još su poznate stare civilizacije ovladale tehnologijom izrade crijepa, opeke, pločica itd. Danas je keramika ne samo nužnost u objektima, već i prilika za pokazivanje dekorativnih i estetskih znanja majstora.

Vremena se mijenjaju i kako bismo saznali najnovije trendove, ali i dodatne informacije, zatražili smo Globo keramiku da nas uvede u svijet gdje leži kreativnost majstora. Globo keramika u svojim salonima obuhvaća keramičke pločice, mozaike, prirodni i umjetni kamen, drvne obloge, materijale za ugradnju (ljepila, fuge, izolacije, keramičarski materijal) i kupaonsku opremu. Bezvremenost keramike je bez sumnje istinita, međutim, trendovi se uvelike razlikuju i svako razdoblje nosi određene karakteristike.

Pogledajte CERESIT proizvode za pripremu površina prije ljepljenja keramike

Koji su trendovi u Globo salonima keramike?

Općenito je primjetan pomak tržišta ka većim formatima keramičkih pločica što je nekada bilo rezervirano za samo za velike prostore, a danas se veliki formati ugrađuju u sve tipove objekata. Već nekoliko godina traje i trend keramičkih pločica koje što vjernije imitiraju parket, odnosno, drvene podove općenito. Sa razvojem HD tehnologije rasla je i popularnost ovoga tipa keramičkih pločica baš zbog velike sličnosti s prirodnim materijalima koju je moguće postići.

Koje boje prevladavaju?

Tradicionalno prevladavaju tonovi sive i bež boje za koje se kupci većinom odlučuju zbog njihove neutralnosti i mogućnosti kombiniranja s ostalim elementima uređenja prostora. Ovisno o regiji, popularne boje su još i bijela većinom uz obalu te zemljani tonovi u unutrašnjosti.

Po Vašem mišljenju, koji su glavni razlozi reklamacija kod izvođenja radova?

U većini slučajeva su keramičari kvalitetno educirani pa su reklamacije nastale zbog nepravilnog izvođenja radova minimalne. Kod takvog tipa reklamacija kupci se obično obraćaju direktno polagačima dok se mi uključujemo kod eventualnih problema sa kvalitetom ugrađene keramike. Najčešće se ljudi bore protiv nastanka plijesni.

Pogledajte CERESIT ljepila za keramičke pločice

Kako im pomažete u rješavanju tog problema? Preporučujete li neke posebne proizvode i na što se mora paziti prilikom polaganja keramike kako bi se problem plijesni sveo na minimum?

S obzirom da do nastanka plijesni obično dolazi u manjim, zatvorenim i vlažnim prostorima kao što su kupaonice, naša preporuka je da se uvijek koriste kvalitetne hidroizolacije, silikonska brtvila koja u sebi sadrže fungicide te mase za fugiranje koje ne upijaju vodu čime plijesan ne prodire u strukturu fuge. Sa Ceresit proizvodima imamo jako dobra iskustva i preporučamo ih kupcima kao kompletan sustav od pripreme podloge do završne obrade. U našim trgovinama su se najuspješnijim pokazali ljepilo CM 16 te mase za fugiranje CE 40 i CE 43 zbog izvrsnog omjera cijene i kvalitete.

HENKEL CROATIA d.o.o.
HENKEL CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Dostava prema dogovoru s Vašim komercijalnim zastupnikom.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi