To znači da interijer u kojem provodite najviše vremena tijekom dana (i noći) ima velik utjecaj na dobro raspoloženje, veću količinu energije, manjak anksioznosti i osjećaj blagostanja, a po mnogima je upravo to recept za sreću. No, na sreću utječu i hormoni koji se nalaze u ljudskom organizmu, koji mogu povećati razinu stresa i smanjiti količinu sna pa je bitno naučiti ih regulirati i nekim vanjskim utjecajima.

Dokazano je da na njih utječe Sunčeva svjetlost, a važnost svjetlosti u ljudskom životu nešto je što se uporno zanemaruje, a znanstvenici i liječnici konstantno naglašavaju. Svjetlost, naime, pomaže u reguliranju vitamina D, čiji deficit može uzrokovati anksioznost i depresiju, količini serotonina, odnosno “hormona sreće” u tijelu te razini melatonina, koji utječe na naš unutarnji sat i cirkadijalni ritam te na to koliko dobro spavamo.

Zato je važno, i kad boravite u zatvorenom, svjetlost unijeti u svoj život u maksimalnoj količini, s obzirom na njezin utjecaj na mentalno zdravlje i wellbeing. Izloženost dnevnom svjetlu može smanjiti anksioznost, poboljšati kvalitetu sna i doprinijeti boljem raspoloženju, a važnost svjetla prepoznao je prije 80 godina brend VELUX.

Tvrtka VELUX je ustrajna u tome da kvaliteta života uvelike ovisi od dnevnom svjetlu, pa ne čudi činjenica da su se posvetili kreiranju inovativnih rješenja za interijere koja ih obogaćuju blistavom Sunčevom svjetlošću. Krovni prozori su jedno od najefikasnijih rješenja za sretniji dom, s obzirom na to da propuštaju puno više svjetla od vertikalnih prozora, zbog čega utječu na fizičko i mentalno zdravlje ukućana.

VELUX krovni prozori jednostavno su rješenje koje se različitim modelima može prilagoditi potrebama svakog doma, a propuštanjem optimalne količine svjetlosti tijekom dana utjecat će na proizvodnju vitamina D, esencijalnog za zdravlje i wellbeing. Također, dnevno svijetlo utječe na regulaciju urednog cirkadijalnog ritma koji nam pomaže da zaspemo i budimo se puni energije te će značajno pomoći organizmu u proizvodnji serotonina.

Serotonin ne utječe samo na dobro raspoloženje, već će se, ako ga tijelo proizvodu u dovoljnoj količini, odraziti i na osjećaj zadovoljstva životom, bolji fokus te će pomoći u tome da s lakoćom ovladate stresnim situacijama. Zato se Sunčeva svjetlost smatra instant podizačem raspoloženja koji pomaže u ublažavanju simptoma anksioznosti. S padom serotonina, pada i raspoloženje, a u postizanju mentalnog balansa može pomoći i promjena u interijeru koja za rezultat ima više svjetlosti.

Utjecaj dnevne svjetlosti na svakodnevicu i mentalno zdravlje puno je veći nego što smatramo, zato je tvrtka VELUX odlučila napore uložiti ne samo u proizvodnju prozora koji utječu na wellbeing, već i dizanju svijesti o važnosti svjetla za mentalno zdravlje i osjećaj sreće. Iako je ljudski organizam iznimno složen sustav, postoje jednostavni načini kako utjecati na njega i učiniti ga što boljim, zdravijim i - sretnijim!

VELUX HRVATSKA d.o.o.
VELUX HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Distribucija putem prodavatelja na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi