Smatrate kako nemate dovoljno alata za vrtne radove? Vjerojatno niste ni svjesni koliko vam predmeti koje svakodnevno koristite mogu pomoći tijekom radova na vrtu. Donosimo neke od njih!

Papirnate čaše odlična su zaštita sadnica od štetnika poput puževa golaća. Dno čaše odrežite, a ostatak položite na sadnicu. Biljke u vrtu možete sačuvati i pomoću aluminijske folije tako da ju izrežete na trakice i pomiješate u malč. Stavite li reznice biljaka u posudu koja je prekrivena aluminijskom folijom one će ravno rasti. Na foliji je potrebno probušiti nekoliko rupa i kroz njih staviti reznice.

Želite li da trava u vrtu brže proklija u vlažnu vrećicu čaja posijte malo sjemenki. Kako biste tlo obogatili s hranjivim tvarima po njemu isipajte iskorištenu mljevenu travu.

Nakon rada u vrtu mnogi se muče s pranjem ruku. Iako postoje zaštitne rukavice u nokte često uđe prljavština koju je teško odstraniti. Tu vam može pomoći sapun – prije nego što krenete s radom u vrtu, odnosno s tlom najprije zagrebite noktima po sapunu. Ovo sredstvo će napraviti barijeru i spriječiti nakupljanje crnog traga zemlje pod noktima.

Više korisnih uloga u vrtu imaju plastične vezice za kablove, primjerice, njima možete povezivati biljke. Naveli smo samo nekoliko korisnih „alata" u vrtu, iako ih u domaćinstvu vjerojatno ima još bezbroj. Potrebno je samo malo snalažljivosti.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi