Austrijska tvrtka Paul Green, jedan od najvećih proizvođača ženske modne obuće, 2013. godine otvorila je tvornicu cipela u Prelogu. Od samog početka projektiranja Mapei se uključio u priču te je zajedno s projektantom razradio sustav hidroizolacije cijelog objekta i odabrao odgovarajući industrijski pod. Za hidroizolaciju ravnog krova ukupne površine 7000 m2 odabrana je sintetička folija MAPEPLAN T M 15 sa završnom bijelom bojom (Smart White) indeksa solarne refleksije (SRI) 102, čime se značajno smanjuju troškovi hlađenja prostorija u ljetnim mjesecima istodobno doprinoseći očuvanju i zaštiti okoliša.

Na krovište od trapeznog lima postavljena je parna brana MAPEPLAN VB PE, a za pravilnu odvodnju oborinskih voda ugrađeni su MAPEPLAN T SLIVNICI. Na rubnim je dijelovima krova folija uzdignuta oko 20 cm te mehanički pričvršćena na podlogu kaširanim MAPEPLAN T LIMOM.

Za potrebe pristupa raznim uređajima na krovu kao i za zaštitu osnovne hidroizolacije postavljene su protuklizne MAPEPLAN T KROVNE STAZE. Za hidroizolaciju temeljne betonske ploče odabrana je sintetička folija MAPEPLAN TU 15, dok je vertikalni dio izolacije na stupove i zidne panele lijepljen za podlogu ljepilom MAPEPLAN ADS 200. Na izvedenu hidroizolaciju položen je polietilenski razdjelni sloj, toplinska izolacija od XPS-a na koju je izvedena betonska ploča te na kraju industrijski pod.

Za ovu namjenu odabran je Mapefloor sustav 31, višeslojni epoksidni sustav bez otapala, otporan na kemikalije, nepropustan za ulja i agresivne tvari te otporan na česta pranja i habanje koje nastaje od kolica i vozila. Nakon što je podloga odgovarajuće pripremljena, nanesen je MAPEFLOOR I 300 SL u koji je dodan kvarcni pijesak QUARTZ 0,5 te MAPECOLOR PASTA (RAL 7032), čime se u konačnici dobio atraktivan pod ukupne debljine 2 mm, otporan na kemikalije i abraziju te jednostavan za održavanje.

TEHNIČKI PODACI

Vrijeme izvođenja radova: kolovoz 2012. – srpanj 2013. godine
Investitor: Paul Green, Austrija
Projektant: Instal-Promet Kanižaj d.o.o., Čakovec
Glavni izvođač radova: Međimurje Graditeljstvo d.o.o., Čakovec
Nadzor: Ivica Vizinger, dipl. ing. građ.
Voditelj gradilišta: Dino Posedi, dipl. ing. građ., Međimurje Graditeljstvo d.o.o., Čakovec
Izvođač hidroizolaterskih radova na krovu: Izolacija, Koška
Izvođač hidroizolaterskih radova temeljne ploce: Spe-Ing d.o.o., Čakovec
Izvođač industrijskog poda: Dulex d.o.o., Ludbreg
Mapei koordinator: Krešimir Dobranić

PROIZVODI MAPEI

Mapecolor Paste, Mapefloor I 300 SL, Mapeplan ADS 200, Mapeplan T M, Mapeplan T krovna staza,
Mapeplan T slivnik, Mapeplan T lim, Mapeplan TU15, Mapeplan VB PE, Primer SN, Quartz 0,5

Trebate li savjet o tome koje proizvode koristiti za vlastite projekte obratite nam se s povjerenjem putem doljnjeg obrasca.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi