U Sisku je koncem ljeta otvorena nova Strukovna škola, velebno zdanje za 556 učenika kojima će na raspolaganju biti 13 učionica i 7 radionica. Posebno valja istaknuti radionice jer će upravo u radionicama za graditeljstvo, ličioce i fotografe kao i u radionicama za krojače i stolare nova znanja stjecati budući naraštaji ovih vrijednih strukovnih zanimanja.

Za glavnog izvođača radova izabrana je Teh-gradnja, za izvođača podopolagačkih radova elastičnih podnih obloga Tepih centar, dok je za izvođenje poliuretanskih podova izabrana tvrtka In Pod Marelja.

Prije početka radova izvršen je uvid u stanje izvedenih podloga, a potom su zajedničkom suradnjom investitora, izvođača i Odjela tehnike Mapei Croatia odabrana najbolja tehnološka rješenja. S obzirom na veliku neto površinu od skoro 3750 m2, podni sustavi morali su se izvoditi u više faza.

Tako je najprije postavljena PVC podna obloga u učionicama, a zatim je izveden poliuretanski Mapefloor Comfort AR sustav na hodnicima i galerijama objekta.

Prije polaganja PVC-a na podloge je nanesena brzovezujuća samoizravnavajuća
masa ULTRAPLAN ECO

POLAGANJE PVC OBLOGE

Postojeća podloga prebrušena je dijamantnim brusom, a potom i usisana radi bolje prionjivosti temeljnog premaza i uklanjanja nečistoća, odnosno nevezanih dijelova podloge. Tim postupkom dobivena je ravnija i kompaktnija površina spremna za nanošenje akrilnog premaza ECO PRIM T.

Na tako pripremljenu podlogu nanesena je brzovezujuća samoizravnavajuća masa ULTRAPLAN ECO u traženoj debljini kako bi se dobila ujednačenija i ravnija podloga. Nakon što se ULTRAPLAN ECO osušio podloga je prebrušena i usisana. Za polaganje PVC-a korišteno je ljepilo ROLLCOLL.

Ovu višenamjensko ljepilo posebno je razvijeno za polaganje PVC-a, tepiha i vinila, a može se koristiti i za lijepljenje tekstilnih zidnih obloga. Nakon što je podna obloge zalijepljena, postavljene su rubne lajsne i „zavareni“ spojevi.

PVC obloga u učionicama polagana je višenamjenskim ljepilom ROLLCOLL

PRIPREMA PODLOGE PRIJE IZVOĐENJA POLIURETANSKOG SUSTAVA

Prije izvođenja poliuretanskog sustava Mapefloor Comfort AR na hodnicima škole bilo je potrebno prebrusiti postojeću podlogu dijamantnim brusom kako bi se uklonili nevezani dijelovi i ostale nečistoće.

Tim postupkom dobivena je ravna i hrapava površina pravilno pripremljena za nanošenje dvokomponentnog temeljnog epoksidnog premaza bez otapala PRIMER-a SN za poboljšanje prionjivosti samorazlijevnih, odnosno višeslojnih podnih sustava.

Nakon 24 sata i sušenja temeljnog premaza nanesen je još jedan sloj PRIMER-a SN koji je još svjež posut kvarcnim pijeskom QUARTZ 0,5 mm do potpunog zasićenja kako bi se dobila potrebna hrapavost, a time i idealna podloga za sljedeće slojeve sustava. Kada se i drugi sloj PRIMER-a SN zasićenog kvarcnim pijeskom osušio, višak je uklonjen, a pod lagano prebrušen.

Poliuretanski Mapefloor Comfort AR sustav pokazao se kao rješenje za hodnike
škole

MAPEFLOOR COMFORT AR SUSTAV

Nakon što je podloga adekvatno pripremljena, započelo se s izvođenjem Mapefloor Comfort AR sustava, odnosno nosećeg sloja sustava nanošenjem dvokomponentne poliuretanske aromatične obojene smole MAPEFLOOR PU 460 u jednom sloju.

Kada su svi ostali građevinski radovi bili pri kraju, započelo se sa zadnjom fazom podopolagačkih radova – nanošenjem završnog zaštitnog laka. Mapefloor Comfort AR sustav zaštićen je dvokomponentnim alifatskim PU lakom u vodenoj disperziji MAPEFLOOR FINISH 58 W, u boji prema izboru investitora i projektanta.

Galerije škole mjesto su budućih susreta i druženja učenika Strukovne škole

IDEALAN IZBOR ZA JAVNE PROSTORE

Mapefloor Comfort sustav na bazi poliuretanskih smola karakterizira iznimna udobnost pri korištenju uz istovremeno smanjenje buke. Zbog svojih karakteristika idealan je za unutarnje javne, ali i privatne prostore kao i za upotrebu u prostorima s intenzivnim pješačkim prometom poput škola,  trgovačkih centara, ureda, trgovina, bolnica, domova za starije te izložbenih prostora.

Karakterizira ga niska emisija hlapljivih organskih spojeva, što je iznimno važno kada govorimo o školama i vrtićima te općenito o prostorima u kojima ljudi borave. Zbog svih ovih karakteristika Mapefloor Comfort AR pokazao se idealnim izborom za sisačku školu.

Zbog svojih karakteristika sustav Mapefloor Comfort AR idealan je za unutarnje
privatne i javne prostore kao i za upotrebu u prostorima s intenzivnim pješačkim prometom
poput škola

Nova Strukovna škola na raspolaganju učenicima ima 13 učionica i 7 radionica

TEHNIČKI PODACI

 • Strukovna škola, Sisak
 • Vrijeme izvođenja radova: travanj – srpanj 2020. godine
 • Investitor: Sisačkomoslavačka županija
 • Projektant: Studio BF d.o.o., Zagreb
 • Izvođač radova: Tehgradnja d.o.o., Zagreb
 • Izvođač podopolagačkih radova elastičnih podnih obloga: Tepih centar d.o.o., Zagreb
 • Izvođač podopolagačkih radova ind. podova: In Pod Marelja d.o.o., Zagreb
 • Nadzor: Eko-plan d.o.o., Zagreb
 • Mapei koordinator: Saša Kerep

PROIZVODI MAPEI

 • Polaganje PVC-a: Eco Prim T, Ultraplan Eco, Rollcoll
 • Priprema podloge: Primer SN, Quartz 0,25, Quartz 0,5
 • Izvođenje poliuretanskog sustava: Mapefloor PU 460, Mapefloor Finish 58 W, Mapeflex PU 45 FT

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi