U wc školjci se dosta toga može naći. Nažalost svašta se u nju baca što nije razgradivo u vodi pa može doći do začepljenja cijevi. Ne razmišljamo baš toliko što sve bacamo u wc školjku što bi nam moglo prouzročiti velike probleme, a to bi bilo vrlo poželjno. Pripazite što ćete baciti u wc školjku kako ne biste napravili veću štetu koja će vam samo zadavati probleme.

Wc papir je naravno jedina stvar koja bi zapravo trebala završiti u wc-u. Papirnati ručnici koje najčešće koristimo u kuhinji, ne bi se trebali bacati u wc školjku jer se ne raspadaju tako lako. Ulje nakon pečenja koje bismo rado bacili u wc školjku i samo pustili vodu može prouzrokovati zaštopavanje cijevi jer će se ulje taložiti na cijevima što dugoročno može prouzrokovati veće probleme. Vlažne maramice nisu razgradive u vodi kao one obične maramice pa bi lako mogle ostati negdje u cijevima.

Dlake i kosa također spadaju u ovu kategoriju. Bacajte ih u smeće. Dlake se mogu u cijevima pretvoriti u klupko dlaka što može zaštopati cijevi. Kao i za dlake, isto vrijedi i za zubni konac, vatu i štapiće za uši. Tu možete pretpostaviti da štapići mogu vrlo brzo zaštopati cijevi, a vata se u vodi povećava i do 5 puta. Wc školjka trebala bi služiti samo u slučaju nužde i za toaletni papir. Sve ostalo ima svoje mjesto u kanti za smeće.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi