Predmeti i stvari koje imamo u kuhinji traju godinama. Jednom kada nešto kupimo obično to imamo godinama i ne mijenjamo dok se ne razbije ili potrga. Ipak, neke stvari bismo trebali promijeniti s vremenom iz higijenskih razloga. U kuhinji provodimo dosta vremena pa je i veća vjerojatnost za stvaranje bakterija. Donosimo vam par stvari koje biste trebali zamijeniti nakon nekog određenog vremena.
Plastične daske za kuhanje koje imaju jako vidljive udubine od noža trebalo bi odmah zamijeniti jer su u tim udubinama skupljaju bakterije. Također se savjetuje korištenje jedne daske za povrće i jedne za meso. Drvene kuhaće također treba mijenjati kada popucaju i to iz istog razloga kao i daske za rezanje. U udubinama se skupljaju bakterije koje mogu biti opasne. Teflonsko posuđe obavezno bi trebalo zamijeniti ako je i malo oštećeno ili izgrebano. Plastične kuhače, lopatice i slično zamijenite kada primijetite da je oštećeno od topline ili izgrebano. Inače bi plastične takve stvari trebalo mijenjati svake dvije do tri godine. Primijetite li išta drugo u vašoj kuhinji da je oštećeno, izgrebano, zamijenite s novim, na taj način održavati ćete higijenu kod pripremanja hrane a s time će i kuhanje biti zdravije.