Svaki dom ima dosta stvari koje ničemu ne služe, a čuvaju se jer smo jednostavno na njih zaboravili ili mislimo kako ih ne treba još baciti. Neke stvari je dobro baciti u smeće iz higijenskih razloga dok druge samo kako bismo dobili na prostoru. Nešto opet možete prodati što vam ne treba ili pak reciklirati. Kada se bacite na generalno čišćenje doma obavite i malu inspekciju stvari i predmeta.

Žene često gomilaju šminku i razne kremice za lice i tijelo. provjerite rok trajanja i sve one što ne valja obavezno bacite. Ne samo da ćete očuvati zdravlje, nego ćete i dobiti izgovor da kupite novi ruž za usne. Kad smo kod roka trajanja, tu definitivno pripada i kuhinja. Razni začini i namirnice kojima je istekao rok trajanja nemaju što raditi na vašim policama u kuhinji. Stare i dotrajale plastične posude, lonci kojima je izgrebano dno i slično obavezno bacite. Čistite li ladice sa dokumentima ili ladice u kojima ima puno papira vjerojatno ćete naći pola toga što vam ne treba. Počistite i hladnjak, bacite ono što više nije jestivo.

Vaši klinci svake godine dobivaju nove igračke pa se i one gomilaju, riješite se nekih s kojima se više ne igra. Stare kazete, cd-i koji ne sviraju kako treba, razni kablovi koji su ujedno i potrgani, sve su to stvari koje vam zauzimaju prostor a nemate ih razloga držati u svome domu. Volite li čitati novine i časopise vjerojatno ih i skupljate po stolićima i policama, to vam zaista nije potrebno. Napravite s vremenom mjesta za nove novine. One stvari koje mislite prodati stavite u oglasnik, razglasite prijateljima ili jednostavno darujte onima kojima je to potrebno. Nemojte gomilati stvari, ako nešto imate što će vam možda kasnije zatrebati ili što ćete možda kasnije popraviti, vjerojatno vam više nikada neće poslužiti. Isto tako je i sa stvarima koje vam stoje ali koje niste uopće upotrijebili. Napravite mjesta u svojim ormarima, sobama za neke nove i funkcionalne stvari.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi