Tlocrti u punoj veličini (PDF, 406 kB).

Stan na atraktivnoj lokaciji u neposrednoj blizini jezera Bundek kupljen je u "Roh-Bau izvedbi". Postojeće stanje tlocrtno zadovoljava potrebe vlasnika, no želja im je bila manjim intervencijama dom estetski dotjerati i učiniti ga ugodnim za svakodnevni život mlade četveročlane obitelji.

Stan je funkcionalno podijeljen u četiri zone: zona ulaza koju čine ulazni hodnik, gostinjski WC i izba, dnevna zona s dnevnim boravkom, blagovanjem i kuhinjom, roditeljska zona koju čini sklop spavaće sobe i kupaonice, te dječja zona s dvije spavaće sobe, kupaonicom i degažmanom. Manjim zahvatima, pomicanjem pregradnih zidova, te izvedbom spuštenih stropova, stan je dobio novu dimenziju u estetskom i funkcionalnom smislu.

Na ulaznom dijelu pomiču se zidovi dječje sobe i postojeće izbe kako bi se dobio prostor za smještaj ugradbenih ormara. Neiskorištenu površinu ulaznog hodnika, smanjili smo proširenjem gostinjskog WC-a i izbe, a ujedno time istak ventilacijske vertikale sakrili u prostor proširene izbe. Unutar roditeljske sobe, prema postojećem projektu, nije bilo dovoljno mjesta za garderobni ormar. Iz tog razloga smanjili smo postojeću kupaonicu i time osigurali mjesto za novi ugradbeni ormar. Kupaonica je i dalje dovoljno velika da u nju stane velika tuš kada dimenzija 80/160 cm i veliki umivaonik dimenzija 45/70 cm.

Tlocrt u punoj veličini te tipologija i pozicije rasvjete (PDF, 706 kB).

Dječju zonu čine dvije sobe, od kojih je jedna trenutno radna, u budućnosti dječja. Sobe su ostale gotovo istih dimenzija; unutar dječje sobe izvedena je niša za ugradbeni ormar, dok je radna soba smanjena da bi se dobila veća kupaonica. Dječja kupaonica je povećana, kako bi umjesto tuša smjestili kadu, te veliki umivaonik i WC školjku. Unutar degažmana da bi sakrili bojler, a osigurali njegovo prozračivanje, predviđen je ormar s kliznim vratima koja po sebi imaju perforacije.

Dnevna zona je veliki otvoreni prostor, raščlanjen na više funkcionalnih cjelina; kuhinja, blagovanje i dnevni boravak. Kuhinja je linijskog tipa s otokom kao dodatnom radnom plohom na koji je priljubljen stol za blagovanje. Postojeća izba je ukinuta, a na njenom mjestu smo formirali nišu za smještaj ugradbenog hladnjaka i elementa na izvlačenje koji zamjenjuje izbu. U kutu između sudopera i elementa na izvlačenje, u gipskartonskom zidu, izvedene su niše za smještaj začina ili butelja vina. Dnevni boravak čini sjedeća garnitura; trosjed i dvije fotelje, te niski stolić i element za smještaj LCD-a.

Želja vlasnika bila je da se posebna pozornost posveti spuštenim stropovima i rasvjeti. Spušteni strop predviđen je u ulaznom prostoru, kuhinji, blagovanju, te kupaonicama. Postojeća visina stana je 290 cm, dok je na dijelovima gdje je izveden spušteni strop visina 270 cm. U stropu iznad ulaznog prostora, kuhinje i blagovanja u pravilnom rasteru izvedene su rupe kvadratnog i pravokutnog oblika unutar kojih je postavljena rasvjeta. Kako bi rupe dobile bolji vizualni efekt, njihova unutrašnjost obojana je u crnu boju. U kupaonicama je postavljena ugradbena rasvjeta s visokim faktorom zaštite od vlage. Ostala rasvjeta u stanu je nadgradna (stropna i zidna), vrlo jednostavnih linija sa žutim svjetlom koje daje poseban ugođaj i toplinu stanu.

Image
Ured arhitekta Križnjak

Autor: URED ARHITEKTA KRIŽNJAK

Potreban Vam je projekt kuće, zgrade ili hotela, želite adaptirati ili urediti Vaš dom ili poslovni prostor ili trebate legalizirati Vaš objekt, kompletno uređenje od projektiranja do nadzora povjerite UREDU ARHITEKTA KRIŽNJAK. Potrebne informacije saznajte putem dolje navedenih kontakata i linkova.

Kontakt:

Ured arhitekta Križnjak
Tel/fax: 01/ 61 85 611
Mob: 091/ 66 66 221
Kontakt osoba: Robert Križnjak, dipl.ing.arh.
Pošaljite e-mail
www.kriznjak.com
Facebook: Arhitektonski studio Križnjak

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi