Tlocrti u punoj veličini (PDF, 311 kB). Foto galerija akvarija.

Stan s akvarijem

Bračni par koji se prije godinu dana vratio iz inozemstva u Zagreb, svoj stan je zatekao u dosta zapuštenom stanju. Stambeni prostor od devedesetak četvornih metara odlučili su preurediti kako bi prostor zadovoljio njihove nove potrebe života. Stan je projektiran za četveročlanu obitelj, no kako kćer više ne živi s roditeljima jedna soba je postala višak.

Želja im je bila osvježiti prostor novim idejama; dobiti veću roditeljsku sobu, mali WC za goste, te uklopiti u prostor veliki akvariji. Postojeći tlocrt činile su tri manje spavaće sobe, kupaonica, dnevni boravak, blagovanje te uska i duga kuhinja. Na samom ulazu zatvoren je postojeći ulaz u kuhinju i na tom mjestu izvedena je niša za garderobni ormar. Zid između dnevnog boravka i hodnika koji vodi do spavaćih soba, je srušen kako bi dobili na prostranosti, te umanjili osjećaj skučenosti i tame ulaznog prostora.

Na mjestu postojećeg zida postavljen je veliki akvariji koji daje dinamiku i atraktivnost prostoru. Akvariji je oslonjen na stup dimnjaka koji je obojan u plavu boju čime se ostvarila povezanost ta dva elementa u prostoru. Sada se pogledi sa samog ulaza otvaraju prema dnevnom boravku i krovovima obližnjih zgrada, dok akvariji postaje prozirna i zanimljiva barijera između tih prostora. Rušenjem zida između dnevnog boravka i postojeće kuhinje, nova kuhinja se otvara prema dnevnom djelu. Na centralnom djelu dnevne zone izvedena je niša koja s kuhinjske strane ima ugrađene visoke kuhinjske elemente, dok sa strane dnevnog boravka na tom zidu je ovješen LCD.

Ostali kuhinjski elementi su oslonjeni na suprotan zid, dok je dio postojeće kuhinje prenamijenjen u izbu. Unutar polukružne niše smješten je okrugli stol za blagovanje. Na prostoru postojeće kupaonice izveden je gostinjski WC i manja kupaonica u odnosu na postojeću. Spavaća zona je odijeljena od dnevne novim vratima čime se dobiva na intimnosti spavaćeg trakta. Dječja soba je ostala približno jednake površine, uz pomicanje ulaznih vrata i zidanja novog gipskartonskog zida kako bi se dobila niša za smještaj ugradbenog ormara. Rušenjem zida između dviju postojećih spavaćih soba formirana je nova roditeljska soba. Unutar sobe smještena je prolazna garderoba i mali radni kutak. Stan je preinakama zadržao osnovne okvire postojećeg prostora, te zadovoljio nove životne potrebe obitelji te dobio na vrijednosti i ljepoti.

Tlocrti u punoj veličini (PDF, 311 kB).

Fotogalerija (4)

Image
Ured arhitekta Križnjak

Autor: URED ARHITEKTA KRIŽNJAK

Potreban Vam je projekt kuće, zgrade ili hotela, želite adaptirati ili urediti Vaš dom ili poslovni prostor ili trebate legalizirati Vaš objekt, kompletno uređenje od projektiranja do nadzora povjerite UREDU ARHITEKTA KRIŽNJAK. Potrebne informacije saznajte putem dolje navedenih kontakata i linkova.

Kontakt:

Ured arhitekta Križnjak
Tel/fax: 01/ 61 85 611
Mob: 091/ 66 66 221
Kontakt osoba: Robert Križnjak, dipl.ing.arh.
Pošaljite e-mail
www.kriznjak.com
Facebook: Arhitektonski studio Križnjak

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi