Doka kombinira dugogodišnje iskustvo na projektima diljem svijeta s inovacijama i prilagođenom proizvodnom ponudom u skladu s lokalnim potrebama.

Konstantan porast stanovništva te povećana urbanizacija uzrok su velike potražnje za stanovima i socijalnom infrastrukturom što za građevinska poduzeća i projektante predstavlja poseban izazov. Udovoljiti zahtjevima u pogledu brzine, veličine i sigurnosti također spada u zadatke oplatne tehnike. Doka odgovara inovativnim rješenjima, učinkovitim proizvodima i individualiziranim paketima usluga.

Bolnice, škole, muzeji i ne manje važni stambeni objekti diktiraju izgled urbanih prostora. Upravo su građevinski objekti oni koji reflektiraju vrijeme u kojem su nastali te utjelovljuju prevladavajuće trendove u konstrukciji. Brzina izgradnje, estetika, sigurnost i ekonomičnost važni su faktori uspjeha građevinskog projekta, koji se sa svakim projektom nanovo definiraju. Dugogodišnje iskustvo i inovacije čine Doku pouzdanim partnerom.

Fleksibilna oplatna rješenja

Portfelj Doka usluga obuhvaća fleksibilna standardna oplatna rješenja od uobičajenih građevina kao što su stambene zgrade, apartmanska naselja pa sve do ostalih vrsta građevina tipa bolnica, muzeja, škola te trgovačkih centara. Doka na taj način prilagođenim uslugama i proizvodima pokriva čitav spektar različitih zahtjeva. Zahvaljujući Doka uslugama kupcima je osigurana kompetentna podrška tijekom cijelog trajanja projekta, od faze razvoja projekta pa sve do završetka izgradnje.

Proizvodnom ponudom specijalno prilagođenom regionalnim zahtjevima Dokini kupci profitiraju od Doka oplatnih koncepata koji zadovoljavaju i najviše projektne zahtjeve. Kao kompletan ponuđač oplatnih rješenja, Doka u svojoj ponudi obuhvaća već dokazane standardne sustave počevši od onih za podrume obiteljskih kuća, preko fleksibilnih zidnih i stropnih oplata pa sve do inovacija poput monolitne oplate rađene po mjeri za tržišta Azije i Latinske Amerike. Sve već spomenuto uključuje povrh svega i dobro razrađeni logistički koncept. Brza raspoloživost materijala izuzetno je važan faktor uspjeha za kupce, a Doka je zahvaljujući učinkovitoj prodajnoj i logističkoj mreži dostupna kupcima širom svijeta.

Nekonvencionalna rješenja za standardne stambene zgrade

Jedan od najvažnijih izazova u širenju gradskog područja jest osigurati brzu raspoloživost velikog broja stambenih jedinica na ekonomičan način. Konkretni zahtjevi se u prvom redu odnose na to da velike količine oplatnog materijala uključujući značajan broj stropnih nosača budu na raspolaganju u najkraćem roku uz ograničene kapacitete krana. Iz tog razloga Doka nudi detaljnu logistiku isporuke kao i jednostavno primjenjive sustave koji znatno utječu na optimizaciju rada.

Stropnom oplatom od nosača Dokaflex 15 Doka proširuje svoju ponudu specijalnim oplatnim rješenjem prilagođenim za izvedbu stropova male debljine. Ovaj lagan i jednostavno primjenjiv sustav ručne oplate idealan je upravo kod velikog broja stropnih greda, što je čest slučaj u stanogradnji na tržištima u nastajanju.

Doka OneGo, inovacija za efikasniju stanogradnju na tržištima Azije i Latinske Amerike, omogućuje oplaćivanje zida i stropa u jednom potezu. Monolitna oplata može se koristiti i kao odvojena zidna, odnosno stropna oplata. Opcija za ranu demontažu pogoduje brzom i sigurnom napredovanju gradnje.

OSTALE KONSTRUKCUE U VISOKOGRADNJI: Životni prostori izvan vlastita 4 zida

Škole, trgovački centri, bolnice i uredske zgrade mjesta su javnog života. Neobična arhitektura, prostrani tlocrti, kompleksno planiranje građevinskih usluga i slično, samo su neki od izazova ove vrste projekata. Za oplatnu tehniku to podrazumijeva manje stropnih greda, deblje stropne ploče i otvorenu skeletnu konstrukciju. Proizvodna ponuda za ostale građevinske konstrukcije u visokogradnji seže od stropnih stolova preko fleksibilne oplate od nosača pa sve do samopenjajuće oplate.

Sustav nosivih skela Staxo 40 fleksibilan je svestrani sustav za najrazličitije zadatke podupiranja. Raznovrsna područja primjene, logičan redoslijed montaže, kao i lako prilagodljiva vretena glave i stope za jednostavno visinsko podešavanje te kotači za premještanje čitavih tornjeva umjesto zahtjevnih i skupih demontaža značajna su potpora procesu gradnje.

Stropna oplata od elemenata Dokadek 30 je ručna oplata bez nosača u laganoj čeličnoj konstrukciji s plastificiranim okvirom. Pogodna je osobito za oplaćivanje debljih stropnih ploča s malo greda. Stropna oplata od elemenata ističe se sigurnošću, jednostavnim rukovanjem te velikom brzinom. Osim toga, kombinacijom s Concremote mjernim uređajem za utvrđivanje stupnja čvrstoće betona moguća je i rana demontaža oplate. Iskušani i dokazani zidni sustavi kao što je ručna okvirna oplata Frami Xlife ili učinkovit pandan Framax Xlife, koji se premješta pomoću dizalice, nadopunjeni su daljnom alternativom.

Nova okvirna oplata Frami eco idealna je za temelje, zidove i stupove – sa i bez dizalice. Visoko je učinkovita zahvaljujući jednostavnom rukovanju, dugom vijeku trajanja kao i velikom broju primjena.

Sustavna sigurnost

Kada je sigurnost u pitanju, o tom se kod Doke vodi računa već prilikom razvoja proizvoda. Fleksibilne zaštite od pada kao npr. bočni zaštitni sustav XP ili ergonomski optimirane zaštitne skele kao što je zaštitno platno Xcli-mb 60 osiguravaju dodatnu sigurnost na radu Doka sustava. Osim toga, Doka ponuda obuhvaća i ostale zaštitne sustave kao što su radne platforme i ljestve kako bi se ispunili individualni zahtjevi na samom gradilištu.

Solidan temelj za visoki životni standard

Doka kombinira dugogodišnje iskustvo na projektima diljem svijeta s inovacijama i prilagođenom proizvodnom ponudom u skladu s lokalnim potrebama.

Jasmine kompleks, oman Projekt kompleksa

Jasmin sastoji se od dva tornja, koja obuhvaćaju stanove, butike, fitness i spa sadržaje te poslovne i uredske prostore. Za izvedbu promjenjivih visina i tlocrta, u primjeni je otprilike 8000 m2 strop-ne oplate od nosača Dokafex. U primjeni su i 34 kompleta okvirne oplate Frami Xlife za izvedbu zidova različitih debljina.

SVEUČILIŠTE SABAH AL – SALEM, KUVAJT

Kako bi se na ovom projektu građevinski temelji visine 7,2 m oplaćivali u jednom potezu u primjeni je Doka oplata od nosača Top 50. Jedna strana zgrade predstavlja prizmu čiji se kosi stupovi oplaćuju primjenom Doka oplate za brane. Osnovni katovi visine preko 7,5 m podupiru se pomoću nosivih skela Staxo 40. Za oplaćivanje preostalih stropnih ploča primjenjuje se stropna oplata Dokaflex.

BOLNICA AHMADI, KUVAJT

U okrugu Ahmadi u Kuvajtu upravo je u završnoj fazi izgradnja bolnice za hitan prijem. Dostatni radni kapaciteti kao i vrhunski rezultati u izvedbi vidljivog betona bili su odlučujući faktori za uspjeh ovog građevinskog projekta. Već dokazana okvirna oplata Frami Xlife kao i oplata od nosača Top 50 osiguravaju na ovom projektu brzo i sigurno napredovanje gradnje kod specijalno oblikovanih zidova i stupova.

TRGOVAČKI CENTAR, ČILE

Izgradnja trgovačkog centra lquique obuhvaća tri građevinska kompleksa ukupne površine 16.000 m2, a obuhvaćat će trgovine, gastronomsku ponudu i parking. Primjenom nosive skele Staxo 40 i stropne oplate od nosača Dokaflex Doka je uspješno svladala izazov oplaćivanja katova visine iznad 7 m.

POSLOVNA ZGRADA INTEL, MEKSIKO

Američki koncern odabrao je meksički grad Guadalajaru kao svoje novo sjedište. Zahva-Ijujući sigurnim sustavima poput oplate od nosača Top 50 i nosive skele Staxo 40 te odgovarajućih usluga kao što su izrada projekta oplate i predmontaža, osigurana je brza i učinkovita izgradnja kompleksa smještenog na površini veličine 18.500 m2.

O Doki

Doka je jedno od vodećih svjetskih poduzeća u razvoju, proizvodnji i prodaji oplatne tehnike za sva područja gradnje. Uz vrhunske oplatne sustave, Doka također nudi usluge stručnog konzaltinga i planiranja oplate. S više od 160 prodajnih i logističkih sjedišta u preko 70 zemalja svijeta, Doka Grupa posjeduje učinkovitu prodajnu mrežu i garantira time maksimalnu profesionalnost, brzu raspoloživost materijala i usluga uz stručnu tehničku podršku. Doka je član Umdasch Grupe i zapošljava preko 6000 djelatnika diljem svijeta.

Izvor: DOKA HRVATSKA d.o.o.
Objavljeno u časopisu PRO GRADNJA

DOKA HRVATSKA d.o.o.
DOKA HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Djelujemo na području cijele Hrvatske i BiH preko predstavništva u Hrvatskoj.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi