Sustav ozelenjivanja pomoću sajle, sastoji se od aluminijskih zidnih nosača koji uključuju jedinstvene hvataljke za sajlu i mogućnost zaključavanja sajle kada se postigne željena napetost. INOX sajla 4 mm jednostavno se reže i zateže, ručno, na licu mjesta. Fleksibilna sajla može se provoditi vodoravno, okomito ili čak poprečno kroz spojnicu i lako se pričvrstiti vijkom. U kombinaciji s odgovarajućim priborom, može se jednostavno montirati na fasade i vrlo fleksibilno dizajnirati. Biljke se sade u podnožje same zgrade te se duž površine penju direktno po unaprijed postavljenoj konstrukciji koja im služi kao potpora u rastu.

Osim što predivno izgledaju, ove fasade imaju i niz prednosti. Vertikalno uzgojena vegetacija doprinosi boljoj izolaciji prostora (zimi grije, ljeti hladi) i pomaže u smanjenju ugljikovog dioksida i prašine. Također, zelenilo na fasadi smanjuje buku. Zelenilo doprinosi proizvodnji kisika i stvara zdravu klimu za stanovanje. Dokazano je da zelena boja opušta zbog čega se i preporučuje što češći boravak u prirodi. Stoga, ovakve zgrade imaju i psihološki utjecaj na mentalno zdravlje ljudi. Doprinose smanjenju stresa te poboljšavaju koncentraciju i produktivnost. Nadalje, pokazuje mnogo duži vijek trajanja od sličnih proizvoda na tržištu. Greencable omogućuje stvaranje 3-D oblika za pružanje nevjerojatnog dizajna fleksibilnosti.

Karakteristike korištenja Greencable-a:

  • Jednostavna montaža
  • Otporan na sve vremenske uvjete
  • Otporan na koroziju
  • Lagani aluminij
  • Fleksibilan dizajn
  • Modularni sustav
  • Funkcionalnost
  • Minimalno održavanje
  • Izdržljiva struktura - Kruti okvir ima visoku nosivost i otpornost na jak vjetar i snijeg

Sustav ozelenjivanja putem I-SYS sajli

Kod ozelenjivanja fasada, INOX sajle (I-SYS System) koriste se kao strukture za biljke, a tamo gdje je potrebno i kao mjera sigurnosti. Također, koriste se kao granična konstrukcija za INOX X-TEND mreže. Iako su vrlo postojane i izdržljive, one padaju u drugi plan pored biljaka, ali mogu poslužiti kao moderna kompozicija u fazi rasta biljaka. Mogućnosti zatezanja I-SYS kabela od INOX-a, gotovo su neograničene. Ovako kreativne i jedinstvene kabelske konstrukcije mogu postati umjetničko djelo i bez zelenila u fazi rasta biljaka.

Sustav ozelenjivanja putem X-TEND INOX mreže

Zbog svoje velike nosivosti i širine mreže, idealne su kao rešetkasta struktura za biljke. U tom kontekstu mreže često služe i kao zaštita od pada, kao na primjer na fasadama garaža. Biljke pružaju sjenu i održavaju propusnost zraka. U isto vrijeme, fasada se pretvara u optički vrhunac i unosi zelenu boju u grad. Mreža za penjanje biljaka postaje sve popularnija u modernim zgradama i postala je nova metoda za ozelenjivanje. Sistem se može koristiti na zidu ili u velikim zgradama, bilo da se radi o garažama, fasadama trgovačkih centara ili urbanim zelenim stazama, također se mogu izgraditi kao samostojeće strukture, kao što su ograde ili stupovi. Arhitekti mogu ostvariti razne inovacije u izgradnji objekata uz pomoć INOX mreže.

Prednosti implementacije zelenih fasada:

1. ZAŠTITA ZGRADE
Zelenilo štiti zgradu od utjecaja iz okoliša poput sunčeve svjetlosti, tuče i prljavštine te na taj način pomaže u očuvanju građevinske strukture. Zeleni zid može učinkovito zaštititi zid zgrade od grafita.

2. ZAŠTITA OD BUKE I IZOLACIJA
Zelene fasade smanjuju buku unutar i izvan zgrade, hlade zgradu ljeti te griju zimi.

3. BOLJI ZRAK I ZELENI GRADOVI
Biljke filtriraju i upijaju prašinu i onečišćujuće tvari iz zraka. Nadalje, proizvode kisik i na taj način poboljšavaju kvalitetu zraka. Zelene površine poboljšavaju kvalitetu života, stvaraju ugodnu atmosferu i poboljšavaju gradski krajolik.

4. ZAŠTITA OKOLIŠA
Dodatno stvorene zelene površine povećavaju stambene prostore za biljke i životinje i na taj način doprinose očuvanju biološke raznolikosti.

5. MOGUĆNOSTI PRIMJENE
Asortiman zelenih fasada od nehrđajućeg čelika može se primijeniti na bilo koju strukturu ili lokacije, kao što su vrt, stadion i parking garaža.

TTM TRGOVINA d.o.o.
TTM TRGOVINA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Montaža na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi