Mnogi od vas ne borave previše u spavaćoj sobi. Ali kada padne mrak svi vi jedva čekate da uđete u svoju sobu i da legnete na svoj krevet i završite u zemlji snova. Spavaća soba je prostorija u kojoj počinje i završava svaki dan. Ali da bi vaša spavaća soba bila pravi mali raj treba vam dobar krevet i madrac. Svaka idealna spavaća soba mora biti i funkcionalna. Najbolji savjet koji vam možemo dati je da ne gomilate predmete i stvari jer vaša soba u tom slučaju postaje skladište. Spavaću sobu možete osmisliti funkcionalnom tako da npr. stare knjige spremite ispod kreveta. Kada uređujete vaš dom spavaća soba bi vam trebala biti pri vrhu liste prioriteta da ne bi postali nezadovoljni boravljenjem u njoj. Među najbitnijim stvarima bilo bi poželjno orjentirati sobu na istočnoj strani kuće/stana. Tako će vaša jutra biti ugodnija prilikom obasjavanja prostorije suncem. Još je bitno da vaša soba pruža intimu, toplinu i mir, jer u njoj punite baterije za nadolazeći dan. Veoma je bitan položaj kreveta s obzirom na strane svijeta. Stručnjaci kažu da je potrebno okrenuti glavu prema sjeveru jer to jamči najbolji san.

Kako odabrati madrac? Svaka osoba će odabrati odgovarajući madrac, podnice i jastuk prema onome što njemu odgovara (tvrdoća madraca, veličina jastuka). Prilikom toga svega na umu morate imati da je osnovni zadatak svakog kreveta da se u njemu osjećate što prirodnije i opuštenije.

Sljedeće pitanje je kako obojati sobu? Svaka osoba će odabrati boju zidova u svojoj spavaćoj sobi prema svome ukusu. U većini slučajeva predlaže se da to budu svijetle boje, a ako želite dodati dramatičan izgled odaberite jedan zid u žarkoj boji. Prema tome, odabrat ćete i posteljinu u odgovarajućim nijansama. Posteljina po mogućnosti treba biti od što boljeg materijala npr. pamuka da vam bude ugodnije pokrivati se njome. Ako imate prostora u vašoj sobi, preporučljivo i isplativije je napraviti veliki ugradbeni ormar koji će imati klizna vrata s ogledalom da se možete u cjelosti vidjeti. Osvjetljenje je jedna od bitnijih stavki u vašoj sobi. Preporuča se da svijetlost bude prigušena i ugodna za oči. Ako želite personalizirati vašu sobu dodajte u nju par dekorativnih jastuka na vaš krevet i nekoliko dragih vam slika po zidu. Spavaća soba treba biti vaša oaza mira kojoj se radujete svaku večer prije spavanja.

PAVOR PROJEKT d.o.o.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi