Prilikom uređenja doma i okućnice velik se naglasak stavlja na ulazna vrata, od kojih su najpopularnija protuprovalna ulazna vrata, zbog kvalitete materijala i pružanja sigurnosti. Garažna vrata također dobivaju veliku pažnju, iz funkcionalnih i estetskih razloga.

No, što je sa sobnim vratima? Njima se pridaje nešto manje pažnje iako su sastavni dio svakog interijera i bitna su za njegovo uređenje. Sobna vrata čak mogu pridonijeti cjelokupnom dojmu interijera.

Koji model vrata odabrati

Na tržištu se nalazi široka ponuda, od klasičnih modela, pa do raznih modernih tipova vrata. Izbor ovisi o tome što više preferirate i kako ste uredili ostatak prostora. Ne možete pogriješiti ako sobna vrata u potpunosti uklopite s bojama i dizajnom interijera, ali isto tako možete postići savršen učinak i ako odaberete model vrata koji odudara od ostatka prostora. Ponekad je kontrast upravo ono što vam treba.

U trendu su klizna sobna vrata

Zašto klizna? Omogućavaju lakšu organizaciju prostora, a istodobno su dekorativni element. Prostor će izgledati modernije i profinjenije.

Osim u privatnim, odlično će se uklopiti i u poslovnim objektima, naročito onima manjih dimenzija. Karakterizira ih praktičnost – ušteda prostora, jednostavnost i minimalizam.

Prije kupnje dobro razmislite i o elementima vaših budućih vrata. Na primjer, dovratnik ili štok osim što pruža stabilnost vratnom krilu može pridonijeti i izgledu vrata. Zatim su bitni vratno krilo, panti, brava i kvaka. Naravno, obavezno morate znati potrebnu veličinu vrata. Prodavači i proizvođači najprije će vas upitati upravo za dimenzije. Nakon dimenzija, bitna stavka je materijal.

Materijal sobnih vrata

Sobna vrata mogu biti laminatna, furnirana, aluminijska staklena, visokog sjaja, dizajnerska, napravljena od kombinacije materijala… Dok se za ulazna vrata najčešće bira PVC, za unutrašnje uređenje doma najpopularnija su drvena vrata. Interijeru pružaju dozu topline, a o kvaliteti ne treba ni govoriti.

Drvena sobna vrata mogu se naći po prihvatljivim cijenama, pa čak uloviti i na akcijama. Na vama je da odredite raspoloživi budžet i odlučite koji oblik, boju i materijal želite.

Cijena sobnih vrata ovisi prvenstveno o materijalu i načinu izrade. Mogu se naći po cijeni od 300 pa sve do 3.000 kuna.

Montaža

Nakon kupnje drugi bitan korak je montaža sobnih vrata. Kvalitetna montaža ključna je za samo funkcioniranje vrata. Ovaj dio posla možete odraditi sami, ali ako želite biti uvjereni da je sve pravilno postavljeno najbolje je da to odrade profesionalci. Velik broj tvrtki nudi usluge montaže, a ako vam treba pomoć sa skidanjem starih vrata ni tu nemate brige jer tvrtke u svojoj ponudi imaju i demontažu starih vrata.

Oplemenite interijer sobnim vratima koja će u prostor unijeti dašak vaše osobnosti i savršeno upotpuniti sliku vašeg doma.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi