skyTech je negorivi reflektirajući izolacijski sistem koji se primjenjuje kao toplinska izolacija sa unutrašnje strane na zidovima, stropovima i podovima te s vanjske strane na krovištu i kod ventiliranih fasada za sve vrste građevina.

Osnovne karakteristike

skyTech omogućava paropropusnost krovne konstrukcije, u potpunosti izolira krov bez toplinskih mostova i gubitka topline zbog izmjene zraka na krovištu. Zbog ovih svojstva ne dolazi do kondenzacije i pojave plijesni u prostoru. Materijal je izuzetno otporan, odlikuje se visokom gustoćom (110 kg/m3) te ima zvučno izolacijske karakteristike od Rw-16 dB.

Iskustva investitora

Broj zadovoljnih investitora sa skyTech izolacijskim materijalom sve je veći, bez obzira da li se radi o privatnim stambenim ili poslovnim objektima. Za ovaj broj razgovarali smo s g. Adonisom Prodanom koji je primjenio skyTech izolacijski sistem na svojoj kući za odmor u Cerovačkim Galovićima.

skyTech ste postavljali na svoj objekt koji je smješten u Cerovačkim Galovićima. Radi li se o novogradnji ili adaptaciji, koja je površina objekta, kakav je raspored prostorija i koja je namjena – za stalni ili povremeni boravak?

Radi se o novogradnji, drvenoj kući površine cca 43 m2, koja ima otvorenu organizaciju prostora, osim izdvojene kupaonice s wc-om. Trenutno nam služi za povremeni boravak, no u budućnosti će biti za stalan.

Od kojih građevinskih materijala je građen objekt- zidovi, koji je sistem grijanja/ hlađenja?

Cijeli objekt je izrađen od drva ariša izvana i to gredama debljine 29 mm iza čega je zračni džep od 10 mm, onda Sky Tech, ponovo zračni džep te brodski pod od jelovine debljine 20 mm. Grijemo se na drva, a hlađenje nije potrebno.

Na kojim dijelovima objekta ste primjenili skyTech i zašto ste se odlučili za taj sistem?

Na cijeloj građevini, i na zidovima i na krovu primijenjen je skyTech. Za Sky Tech sam saznao davno iz francuskog časopisa o gradnji i opremanju kuća, po svojim karakteristikama je upravo ono što sam i želio. Kako je prostor malih dimenzija, klasična izolacija nije dolazila u obzir, izgubilo bi se previše unutarnjeg prostora, pogotovo u krovnom dijelu.

Koja su Vaša iskustva, kako ste zadovoljni mikroklimom i potrošnjom energenata nakon ugradnje skyTecha?

Dosadašnja iskustva su dobra, unutar očekivanog, obzirom da objekt ima velike staklene površine, i da se nalazi u području velikih oscilacija temperatura . Kako je objekt drvene građe, a Sky Tech je paropropustan, vlažnost se samoregulira, tako da je mikroklima ugodna za boravak, a potrošnja drva je više nego zadovoljavajuća. Sama montaža sustava je bila vrlo jednostavna.

POLO-COMMERCE d.o.o.
POLO-COMMERCE d.o.o.
Internet adresa

Dostupnost na području cijele Hrvatske, Austrije, BiH, Italije, Kosova, Slovenije i Srbije.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi