Energetska obnova obiteljskih kuća - skyTech se primjenjuje kao toplinska izolacija sa unutrašnje strane na zidovima, stropovima i podovima te s vanjske strane na krovištu i kod ventiliranih fasada za sve vrste građevina.
 
Prednosti skyTech izolacijskog sistema potvrđene su iskustvima primjene i korištenja na brojnim projektima zadovoljnih investitora. Ovog puta predstavljamo primjenu skyTecha u obnovi stare kamene kapetanske kuće na Malom Lošinju.
 
SkyTech, izolacijski sistem debljine svega 1 cm, dokazao se na mnogobrojnim projektima renoviranja i novogradnje obiteljskih kuća i gospodarskih objekata. Koristi se kao toplinska izolacija koja zamjenjuje 24 cm kamene vune, parnu branu i paropropusnu i vodonepropusnu foliju, a u nekim slučajevima i daščanu krovnu oplatu. Kod izolacije s unutrašnje strane zidova i krova značajno štedi prostor.
 
Razgovarali smo s vlasnikom koji je koristio skyTech pri renoviranju stare ka mene kuće, te nam otkrio kako su sve njegove dvojbe oko primjene skyTecha „pale u vodu“.
 
1. Obnova kamene kuće uvijek je izazovna i kompleksan. Vaša kamena kuća ima dugu povijest.
 
O: Da, radi se o staroj kamenoj kapetanskoj kući koja datira iz 1850. godine i koju je trebalo u potpunosti obnoviti. Kako kod renoviranja kamenih kuća nema polovnih rješenja, uložio sam dosta truda i vremena, ali zadovoljan sam s krajnjim rezultatom. Radi se o kući koja ima 70 m2 po etaži. U prizemlju su smještene dnevna soba, kuhinja i kupaonica, na prvom katu 3 spavaonice i kupaonica, u potkrovlju još dvije sobe s kupaonicom.
 
 
2. Zašto ste odabrali skyTech sistem?
 
O: Glavna ideja je bila da rasteretimo krovnu konstrukciju i da u potkrovlju dobijemo više prostora zbog čega smo htjeli izbjeći klasično izoliranje s kamenom vunom. S unutrašnje strane postavljen je knauf i zadržane su stare drvene grede za dekoraciju. Na vanjskoj strani, na postavljene letve položen je skyTech, na njega kontraletve i zatim limeni krovni pokrov kako bi se krov što manje opteretio.
 
3. Sad kad je sve gotovo, kakvi su vaši dojmovi o skyTechu?
 
O: Pa moramo priznati da sam izuzetno zadovoljan, iako sam na početku bio dosta skeptičan kako će funkcionirati izolacijski sistem debljine svega 1 cm. Nadmašio je moja očekivanja i potvrdio sve deklarirane specifikacije. Dobili smo značajnu uštedu prostora u potkrovlju, izuzetno ugodnu temperaturu prostora od 22-23°C uz minimalno korištenje klimauređaja. Također postava je jako brza, materijal je lagan i značajna je ušteda i kod transporta s obzirom da se radi o otoku. Imam jako pozitivno iskustvo i preporučio bih skyTech.
 
POLO-COMMERCE d.o.o.
POLO-COMMERCE d.o.o.
Internet adresa

Dostupnost na području cijele Hrvatske, Austrije, BiH, Italije, Kosova, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi