Izolacijski sistem, skyTech folija, debljine 1 cm zamijenjuje 24 cm kamene vune i štedi minimalno 50% energije za grijanje i hlađenje!

Primjenu skyTech izolacijskog sistema na obiteljskim kućama prikazali smo više puta kroz magazin Hausbau. Ovaj put prikazujemo primjenu na poslovno-skladišnom objektu gdje skyTech folija osigurava ugodnu mikroklimu zaposlenicima u uredskom dijelu, odgovarajuću temperaturu prostora u skladišnom dijelu i uštedu na troškovima grijanja i hlađenja.

skyTech je napredni izolacijski sistem francuskog proizvođača Winco Tech. Radi se o negorivoj reflektirajućoj foliji koja se primjenjuje kao toplinska i zvučna izolacija sa unutrašnje strane na zidovima, stropovima i podrumima, kod izoliranja krovišta s vanjske i unutrašnje strane, te kod ventiliranih fasada za sve vrste građevina.

DRASTIČNO SMANJENJE TROŠKOVA

Ono što je izuzetno kod skyTech folije je sposobnost da svojom debljinom od 1 cm zamijeni 24 cm mineralne vune čine se ostvari ušteda od minimalno 50 % kod grijanja i hlađenja. Izuzetno je pogodna za izoliranje potkrovlja, kao i kod naknadne sanacije. Zbog visoke paropropusnosti skyTech folije izbjegnuti su problemi s kondenzacijom i plijesni. Zbog male debljine skyTech folije ne gube se dragocjeni kvadrati prostora.


Na skyTech izolacijsku foliju postavljaju se letve na koje se pričvršćuje rebrasti lim.

Razgovarali smo g. Vladimirom Danonom, čija tvrtka Danon d.o.o. ima ekskluzivno zastupstvo za sredstva za zaštitu bilja. Poslovni prostor tvrtke sastoji se od skladišnog dijela i uredskih prostorija. Gospodin Danon odlučio se prilikom gradnje novog poslovno-skladišnog prostora za skyTech izolacijski sistem te nam je otkrio svoja iskustva sa skyTech-om. Objekt je projektirao arhitekt g. Zlatko Korunda, vlasnik arhitektonskog studia Kopgrad studio d.o.o.

Recite nam nešto više o Vašem poslovnom objektu u Zagrebu. Koja je namjena objekta, površina i kako je prostor organiziran?
Objekt se nalazi u Donjem Stupniku te mu je osnovna namjena skladištenje pesticida, a prostor od 60 m2 koristimo kao maloprodajni prostor.

Kojim sistemom gradnje je objekt građen?
Za gradnju je korištena ciglena opeka, a objekt je izoliran skyTech izolacijskim sistemom na koji s vanjske strane dolazi rebrasti lim. Objekt je u potpunosti izoliran, krov i zidovi, sa skyTech izlacijskim sustavom.


Na zid od cigle postavljaju se drvene letve. Na letve se učvršćuje skyTech izolacijska folija.

Što biste iskanuli kao prednost skyTech sustava?
Moram priznati da je izolacija fantastična. U ljetnim danima kada je vanjska temperatura bila oko 35 °C, unutra objekta je bilo gotovo prohladno. Noći su bile relativno hladne i ta se temperatura zadržavala i preko dana.

Jedna ljetna sezona je pri kraju. Kakvi su dojmovi s obzirom na temperaturu i mikroklimu u prostoru? Da li je bilo potrebe za klimatizacijom prostora?
Mikroklima u prostoru je bila vrlo ugodna. Na klimatizaciju nismo ni pomišljali jer apsolutno nije bilo potrebe.

Što očekujete u zimskom razdoblju s obzirom na troškove grijanja?
Očekujemo pozitivne rezultate i tokom zime. Nama je najvažnije da temperatura ne padne ispod 0 °C i mislimo da zapravo uopće nećemo morati grijati što će nam biti velika ušteda.

POLO-COMMERCE d.o.o.
POLO-COMMERCE d.o.o.
Internet adresa

Dostupnost na području cijele Hrvatske, Austrije, BiH, Italije, Kosova, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi