Iskustva kupaca s izolacijom od 1 cm koja zamjenjuje 24 cm mineralne vune.

SKYTECH je napredni izolacijski sistem francuskog proizvođača Winco Tech. Radi se o negorivoj reflektirajućoj izolaciji koja se primjenjuje kao toplinska izolacija s unutrašnje strane na zidovima, stropovima i u podrumima te s vanjske strane kod izoliranja krovišta, te kod ventiliranih fasada za sve vrste građevina.

O svim prednostima i pozitivnim iskustvima sa skyTech izolacijskim sistemom razgovarali smo s g. Tonijem Milasom koji je izolacijski sistem skyTech koristio prilikom adaptacije potkrovlja stana. Radi se o stambenom prostoru površine 105 m2 u višestambenom objektu u centru grada Zagreba. Stan je djelomično u potkrovlju koje je prije sanacije bilo u dosta lošem stanju.

G. MILAS RECITE NAM NEŠTO O PRETHODNOM STANJU POTKROVLJA PRIJE RENOVACIJE IZOLACIJSKIM SISTEMOM SKYTECH?
Zgrada u kojoj je stan stara je preko 100 godina. Potkrovlje više nije pružalo adekvatne uvjete za život. Na krovu je crijep bio postavljen direktno na letve, bez daskanja krova i bez ikakve izolacije. Zbog tehničkih zahtjeva i načina gradnje nije bila moguća klasična izolacija od 20 cm ili više jer bi to zahtjevalo podizanje cijelog krovišta što bi u konačnici bilo financijski i vremenski zahtjevno. Zbog ovakvog stanja sjevernu stranu stana nije bilo moguće uopće zagrijati.

ZAŠTO STE SE ODLUČILI ZA SKYTECH IZOLACIJSKI SISTEM?
Dosta sam istraživao preko interneta i raznih drugih izvora kako bi našao riješenje za sanaciju potkrovlja. Kao što sam rekao u obzir nije dolazila klasična izolacija, što zbog nemogućnosti dizanja krovišta što zbog toga da bi očuvali postojeći volumen stambenog prostora. S obzirom da imamo tri prozorske kučice primjenom klasične izolacije dosta bismo izgubili na prostoru. skyTech se pokazao kao idealno riješenje jer 1 cm izolacijskog sistema skyTech zamjenjuje 24 cm mineralne vune. To je idealna karakteristika materijala za našu situaciju, a vjerujem da po gradu Zagrebu i u drugim dijelovima zemlje ima mnogo onih koji imaju sličnu problematiku.

KAKO JE TEKLA SANACIJA?
Potkrovlje je sanirano tako da su na daske postavljene kontra letve, skyTech izolacija, kontra letve i letve za krovni pokrov (crijep biber) čime je osigurana prozračnost gornjeg sloja između skyTecha i crijepa. Postavljanje je izuzetno jednostavno, no svakako preporučujem stručne majstore. Gospodin Polić iz Polo-commerca stvarno nam je izašao u susret i nekoliko puta dolazio na lice mjesta te sa stručnim savjetima pomogao riješiti probleme na koje smo nailazili.

ŠTO BISTE PREPORUČILI ČITATELJIMA KOJI SE SPREMAJU NA SANACIJU KROVIŠTA I SLIČNE ZAHTJEVE?

Svakako bi preporučio skyTech koji se osim kod sanacije potkrovlja može primijeniti sa unutrašnje strane na zidovima, stropovima i u podrumima. Kako smo mi iz određenih razloga morali krenuti u sanaciju sa drugim izvođačem, a ne provjerenima sa kojima g. Polić već surađuje, imali smo dosta problema. Tako da bi svakako preporučio da postavljanje vrši izvođač koji je educiran i ima iskustva sa postavljanjem skyTech-a.

ŠTO DOBIVATE SKYTECHOM?
Prije svega ugodnu temperaturu i klimu u prostoru. Prije početka sanacije spavaću i dječju sobu na sjevernoj strani tokom zime, kad bi temperatutra pala ispod 0 ˚C, nisu se mogle zagrijati iznad 15 ˚C. Cijelu noć smo grijali, a sad grijanje gasimo u 21 sat. Prosječna temperatura nam je 21 ˚C. Sanacija je obavljena u 10. mjesecu 2013. tako da smo već imali uštede, nismo morali platiti jednu ratu plinskog grijanja po konačnom obračunu. Ljeti nismo imali potrebu za paljenjem klima uređaja.

POLO-COMMERCE d.o.o.
POLO-COMMERCE d.o.o.
Internet adresa

Dostupnost na području cijele Hrvatske, Austrije, BiH, Italije, Kosova, Slovenije i Srbije.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi