Razmišljate kako i gdje započeti s preuređenjem doma? Teško vam je odlučiti koji stil izabrati za uređenje? Veoma je popularan skandinavski stil koji je preuzet iz Danske, Finske, Švedske, Norveške i s Islanda.

Neke od karakteristika ovog dizajna su sljedeće: funkcionalnost, elegancija, prirodno svjetlo i kvaliteta materijala. U domovima uređenim u skandinavskom stilu rijetko ćete vidjeti tepihe, već ovaj stil karakterizira samo svijetli drveni pod, ponekad bojan u bijelo. Zidovi su također bijeli, a ako se koriste druge boje one su nenametljive i svijetle.

Želite li u potpunosti preuzeti skandinavski stil uređenja u svom domu budite spremni da to očekuje obavezno korištenje drveta i to u velikim količinama. U skladu sa svijetlim dizajnom koristi se svijetlo drvo kao što je drvo bukve, jasena i bora.

U skandinavskom dizajnu ne postoji previše ukrasa, već prevladavaju moderne čiste linije s minimalnim korištenjem ukrasnih detalja. Nekada su skandinavske kuće bile male i nije bilo prostora za skupljanje ili skladištenje mnoštva stvari. Kada su se počeli graditi veći domovi, unatoč većem prostoru ideja prostora bez nereda i gomilanja suvišnih detalja ostala je važan aspekt skandinavskog dizajna.

Kako bi kuće ili stanovi dobili na živosti Skandinavci ponekad u prostorije stavljaju biljke. Osim njih živost se može dobiti i šarenim uzorcima na dekama, jastucima ili tapetama. Želite li moderan i funkcionalan dom ugodnog ambijenta tada ne možete pogriješiti sa skandinavskim stilom.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi