Na Long Islandu, u New Yorku, prošlog je mjeseca počela ugradnja Tehnomarket proizvoda na još jednom poznatom lancu hotela Staybridge Suites. Svjetski investitor Teddy Li naručio je projekt, dok arhitekturu potpisuje intrigantni studio „Gene Kaufman Architect”, poznat po mnogim projektima tipičnih njujorških hotela poput Le Meridien na Manhattanu ili Hotelu Indigo u financijskoj četvrti grada. Fasada hotela na 24 kata, uključujući prozore i vrata, u potpunosti je obložena Tehnomarket proizvodima.

Lineal Therm 77, uz odličnu toplinsku izolaciju te koeficijent termo provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m²K, nudi i izuzetnu zaštitu od buke (40dB), što je od posebnog značaja u dinamičnim gradskim jezgrima.

Pored početnih šest sistema u Lineal grupi, uvedena je i potpuno nova, dizajnerski atraktivna BLOCK linija sistema sa skrivenim krilom, namijenjena upravo izradi prozora za luksuzne projekte i prozorske nizove, gdje ne postoji vizualna razlika između fiksnih i otvorivih polja u elementu. Pored LINEAL BLOCK sistema, aluminijska grupa dopunjena je i THERM 62 sistemom koji je evolucija PLUS 62 sistema u višoj srednjoj klasi sa dodatno poboljšanom izolacijom i mogućnosti ugradnje troslojnih paketa stakla. Pored standardne, dostupna je i opcija sa skrivenim krilom u sistemu LINEAL BLOCK THERM 62.

Aluminik CS55 uz opciju dvoslojne i troslojne staklene ispune nalazi primjenu u svim segmentima moderne arhitekture, naročito u slučajevima posebnih zahtjeva na području  energetske efikasnosti i termičkih karakteristika kompletnog sistema.

U najtamnijem donjem dijelu zgrade, gdje je zahtjevana što veća osvjetljenost interijera prirodnom svjetlošću, ugrađena je kombinirana strukturalno kontinuirana fasada Aluminik CS55.

Sistem kombinirane aluminijske ostakljene fasade predstavlja funkcionalnu kombinaciju prethodna dva, i odlikuje se naglašenim horizontalnim profilima kapa sa vanjske strane fasade, dok po vertikali ovi profili izostaju i ustupaju mjesto strukturalnom načinu fiksiranju stakala za primarnu konstrukciju. Kombinacija strukturalnog i kontinuiranog sistema nudi širok spektar mogućnosti implementacije različitih dizajnerskih rješenja u cilju naglašavanja unaprijed odabranih linija i pravaca na fasadama.

VENT Box & Larson kompozitni paneli

Sistem aluminijskih podkonstrukcija VENT, koji može nositi najrazličitije obloge iz svijeta ventilirajućih fasada, ispostavio se kao idealno rješenje za fasadno oblaganje velikih površina projekta. U ovom slučaju Box sistem ventilirane fasade koji je najpogodniji za montiranje kompozitnih panela ukombiniran je sa Larson panelima španjolskog proizvođača Alucoil. Zahtjevi Gene Kaufman Architects za brzom montažom te dugotrajnim Alucoil materijalima koje odolijevaju ekstremnim atmosferskim uvjetima, u ovom slučaju potpuno su zadovoljeni.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi