Ljeto nam se vratilo na velika vrata i planiranje godišnjih odmora u punom je jeku. Osim odabira lokacije, termina i kupovine potrepština za idealan odmor, potrebno je razmisliti i o onome što ostavljate iza sebe. Naravno, riječ je o Vašem domu koji će zjapiti prazan dok vi odmarate u toplijim krajevima. Nažalost, ljeto je idealno doba godine za provalnike koji vrebaju prazne kuće i stanove. Kako biste mogli bezbrižno uživati u zasluženom odmoru, predlažemo da pročitate naše savjete te osigurate vaš dom od neželjenih „gostiju".

Protuprovalna vrata

Kvalitetna protuprovalna vrata definitivno su najbitnija stavka koja pomaže osigurati vaš dom od provalnika. Iako su nešto skuplja od modela koji nemaju protuprovalnu zaštitu, u ovakva vrata isplati se investirati. Zahvaljujući modernim rješenjima, osiguravaju vrlo visoku razinu zaštite od provala te vam omogućuju miran san.

Garažna vrata

Nakon što provalnici ne uspiju ući na glavni ulaz, na red dolazi garaža. Unutra se najčešće skriva sporedni ulaz u kuću koji vlasnici često zaboravljaju i zanemaruju njegovu sigurnost. Provalnici su nažalost dobro upoznati sa svim vašim propustima i to jako dobro iskorištavaju. Iz tog razloga uvijek provjerite je li vaša garaža zatvorena te jesu li sporedna vrata zaključana.

Kvalitetni prozori

Ako provalnike dočekaju zaključana vrata, pokušati će ući kroz prozor. Stare drvene prozore vrlo je lako razvaliti, pa preporučujemo da vlasnici istih ozbiljno razmisle o zamjeni stolarije. Novi prozori izrađeni od modernih materijala, kao što je PVC ili aluminij, nude puno veću sigurnost i zaštitu od nasilnog otvaranja. Profili se dodano ojačavaju čeličnim pojačanjima na ključnim dijelovima, a višeslojne staklene ploče smanjuju mogućnost nastanka otvora na mjestu loma stakla. Posebnu pozornost također je potrebno posvetiti točkama zatvaranja te okovima prozora. I naravno, dva puta provjerite jesu li prozori dobro zatvoreni. Iz Ivetine široke palete proizvoda možete naručiti i dodatni sigurnosni okov.

Osvjetljenje kuće

Dobro osvjetljenje dvorišta i kuće također je izuzetno bitno za sigurnost doma. Provalnici najčešće biraju mračne kuće s mračnim dvorištima gdje će ih slučajni prolaznici i susjedi teško uočiti. Ukoliko je kuća dobro osvijetljena, vjerojatnost provale će biti manja. Predlažemo vam da se oko rasvjete obratite stručnjacima koji će vam savjetovati najbolje načine za osvjetljenje ključnih dijelova eksterijera.

Susjedi

Dobrosusjedski odnosi nikada nisu na odmet, pogotovo kada vam je potrebna pomoć. Kako biste ih bolje upoznali te ostvarili prijateljski odnos, susjede pozovite na druženje uz kavu ili roštilj. Nekoliko dana prije odlaska na godišnji odmor, obavijestite ih o vašoj odsutnosti te ih zamolite da motre vaš dom i da vas kontaktiraju ukoliko primijete nešto sumnjivo. Isto napravite i vi za njih!

Dojam prisutnosti

Provalnici najčešće danima motre kuću kako bi prikupili informacije kada su vlasnici doma, a kada je kuća prazna. Najčešći znakovi da je netko kod kuće su upaljeno svjetlo, televizor, radio, auto parkiran u dvorištu, otvoren prozor itd. Ukoliko u kući nitko ne boravi danima, provalnici će to vrlo brzo shvatiti i krenuti u akciju. Kako bi ste ostavili dojam prisutnosti, zamolite nekog rođaka ili prijatelja da redovito svrate do vas te upale svjetlo ili televizor kako bi ste stvorili lažan dojam da kuća nije prazna. Također možete zamoliti susjeda da auto parkira ispred vaše kuće.

Sigurnosni alarmni sustav

Alarmni sustav nikada nije na odmet jer istim osiguravate zaštitu vašeg posjeda 24 sata dnevno. Osiguravajuće kuće danonoćno prate nadzorne kamere te brzo reagiraju ukoliko se oglasi alarm. Ukoliko imate financijske mogućnosti, preporučamo da odaberete što kvalitetniji alarmni sustav te uživate u godišnjem odmoru.

Ako pak niste u mogućnosti izdvojiti pozamašan iznos novaca za sigurnosni sustav, predlažemo da svakako uložite u vrata i prozore te stavite obavijesti kako je kuća pod video nadzorom i zaštitom alarmnog sustava te time zavarate provalnike!

IVETA d.o.o.
IVETA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i montaža na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području Italije, Njemačke i Slovenije.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi