Kada birate nosače za police u obzir uzmite materijal police, težinu predmeta koji stoje na polici i ostatak interijera kako bi se estetski uklopili u prostor. Treba li vam nosač za kratke police dovoljan je po jedan na krajevima, a za duže police treba vam nekoliko nosača. Nalaze li se na polici teške stvari preporučuje se smanjiti razmak između nosača.

Nosači mogu biti učvršćeni i pomični. Učvršćeni mogu imati drvene letvice, skrivene okove i učvršćene konzole. Kako se letvice ne bi vidjele pripazite na to da budu kraće od širine polica. Postoje različiti modeli konzola, od klasičnih metalnih do onih pomno dizajniranih.

Pomični nosači sadrže vodilice i kvačice, konzole na vodilicama te utore i klinove. Praktični su za kratke police koje se nalaze između dva zida. Neupadljivi su jer se polica nalazi na klinovima koji su umetnuti u utore s obje strane i zato su idealni za police od stakla. Vodilice i kvačice najčešće su metalne i karakterizira ih prilagodljivost. Veoma su prilagodljive i konzole u okomitim vodilicama. Odlične su za široke police, lako se postavljaju i nije im potrebna pomoć zidova sa strane.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi