Ako perilica rublja ne uzima ili ne prima vodu najprije treba otkriti gdje je kvar. Njega mogu izazvati razni elementi ˇperilice, od elektor ventila do dovoda vode. Kod elektro ventila je možda došlo do prekida u namotajima ili je ventil zaglavljen zbog kamenca ili prljavštine.

Kako biste provjerili dovod vode potrebno je perilicu odmaknuti od zida. Tijekom micanja pripazite da ne oštetite pod. Zato je najbolje da ju najprije nagnete natrag i ispod prednjih nožica stavite komad tvrdog kartona. Nakon toga otvorite vratašca od perilice rublja i ruku stavite na vrh otvora za vrata. Perilicu odmaknite od zida tako da držite što čvršće unutarnji rub dovratka. Pomaknite je dovoljno da imate pristup cijevima koje se nalaze sa stražnje strane.

Idući korak popravka perilice koja ne prima vodu obuhvaća provjeru slavine i crijeva za dovod vode. Slavina treba biti otvorena, a crijevo spojeno na perilicu rublja. Također, provjerite i da li je otvoren kutni ventil koji služi za kontrolu dotoka vode na slavinu perilice.
Ako se na crijevu za dotok vode nalaze pregibi najprije ih izravnajte i zatim ponovno uključite perilicu. Postoji li kvar i dalje te se perilica ne puni vodom ili se puni jako sporo probajte očistiti mrežice koje se nalaze na obje strane dovodnog crijeva.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi