Nije lako odabrati stil za uređenje doma. Želite li kombinirati više stilova tada razmislite o eklektičnom stilu jer uključuje kombinaciju različitih stilova. Eklektika je pomalo i izazov jer kombinirajući više stilova nije lako postići potreban sklad.

Želite li urediti dom u eklektičnom stilu trebate znati da su njegove karakteristike zidovi u raznim bojama, dekoracije na zidovima od starih crno-bijelih fotografija ili uokvirene naslovnice stripova, raskošni lusteri, preuređen antikni namještaj, detalji kao što su jastuci, zavjese i tepisi, ali od različitih materijala pa čak i boja i uzoraka.

Glavna bit ovog stila je spajanje nespojivog, na primjer, moderna fotelja i oštećen, pohabani stolić ili općenitije – spajanje retro stila s modernim elementima. Osim toga, eklektiku karakterizira i dodavanje sloja na sloj. Imate li doma starih stvari koje planirate baciti ili predmete koji samo skupljaju prašinu razmislite o tome biste li im mogli dati novu namjenu ili novo ruho. Time ćete dobiti nešto originalno, a upravo je element originalnosti također dio eklektičnog stila uređenja.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi