Boja na vašim zidovima počela se ljuštiti i pucati te razmišljate o nanošenju nove boje, ali ne znate što učiniti sa starom? Ponekad nema potrebe za uklanjanjem stare boje sa zidova, već se može samo nanijeti novi premaz.

Nalaze li se na zidovima stare boje s bazom vapna ili ljepila u većini slučajeva se mogu ukloniti pranjem, no ako se boja već počela ljuštiti i pucati ipak je najbolje da ju maknete. Površinu možete provjeriti ljepljivom vrpcom. Ako uočite da se vrpcom skida i boja potrebno ju je maknuti s oštećenog mjesta.

Prije nego što krenete uklanjati staru boju sa zidova trebate dobro razmisliti o metodi kojom ćete to učiniti. Odlučite li se na struganje boje nasuho čeka vas težak posao, a na površini mogu biti vidljivi tragovi. Ako se boja na zidovima ne ljušti sama od sebe savjetuje se uklanjanje plamenom ili kemikalijama. Plinske lemilice idealne su za velike površine, ali njima je lako oštetiti površinu. Često se koristi i pištolj na vrući zrak čiji mlaz topline otapa boju.

Kemijska sredstva korisna su za neravne površine i teže dostupne kutove. Koriste se tako da se na boju nanese debeli sloj i dobro utapka, boja se zbog tekućine nakon nekoliko minuta smežura i može se ostrugati. Odlučite li se za uklanjanje stare boje sa zidova uz pomoć kemijskih sredstava za rad su vam potrebne zaštitne naočale, zaštitna odjeća i rukavice. Koju god metodu odaberete obavezno se pridržavajte uputa za upotrebu i sigurnosnih uvjeta

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi