Većinu mrlja na tkaninama treba ukloniti što prije, no s čokoladom je ponekad drugačija situacija i treba pustiti da se mrlja stvrdne. Nakon što se stvrdne ostružite ju s tupom stranom noža. Zatim tkaninu namočite u sapunicu i nakon što odstoji 30 minuta isperite je sredstvom za pranje koje sadrži enzime. Slijedi ispiranje čistom vodom i kapanje limunovog soka na mrlju. Potrebno je još jednom isprati sve čistom vodom.

Za uklanjanje mrlja od čokolade djelotvorna sredstva su soda bikarbona, čisti alkohol, hidrogen, kombinacija vode i amonijaka. Uklanjanje ovisi o materijalu tkanine. Na primjer, padne li vam čokolada na tepih najprije usisajte a zatim nanesite sredstvo za uklanjanje mrlja. Pritom koristite četkicu za zube s kojom treba lagano trljati površinu kako mrlja ne bi ušla dublje u tepih.

Trebate li ukloniti mrlju od čokolade s namještaja također je možete najprije usisati kako bi uklonili što više komadića čokolade. Zatim stavite sredstvo za uklanjanje mrlja vodeći računa da količinu trebate prilagoditi jačini mrlje i vrsti presvlake. Ako se radi o manjoj mrlji možete koristiti jednu žlicu deterdženta i dvije šalice hladne vode, a za teže ili veće mrlje upotrijebite sredstvo za kemijsko čišćenje.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi