Ako vam se ikada učinilo da vaša voda za kavu ili čaj ima težak, pomalo neobičan okus, najvjerojatnije se radi o kamencu u vašem kuhalu za vodu. Jedan od preduvjeta i zdravlju i ispravnosti uređaja je redovito održavanje kuhala za vodu, pogotovo kako biste izbjegli pojavu vodenog kamenca ili ga brzo uklonili.

Unatoč velikom broju najrazličitijih sredstava za uklanjanje kamenca, pred vama postoji i nekoliko bližih, a i ekonomičnijih opcija, samo trebate zaviriti u vaše kućanstvo i potražiti ocat, limunsku kiselinu ili limunov sok te prašak za pecivo.

Smjesom vode i octa napunite kuhalo do pola te uključite uređaj da prokuha. Nakon što tekućina zavri, ostavite je par sati u samome kuhalu, a potom temeljito isperite i očistite uređaj, kako bi uklonili ostatke otopine.

Ostale varijante smjese za čišćenje kamenca iz kuhala za vodu uključuju korištenje limunske kiseline ili praška za pecivo te limunovog soka. Limunov sok će imati dodatnu blagodat da vaše kuhalo miriši svježe.

Jedan pomalo neobičan savjet za sprječavanje nakupljanja kamenca u kuhalu za vodu jest to da u posudi ostavite manji čisti kamen ili komadić mramora, samo ga nemojte s vremenom zaboraviti.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi