Uradi sam zadaci mogu biti pravi izazov, no to nije slučaj s izradom sapuna. Možete ga napraviti bez puno muke. Kako biste sami napravili sapun potrebni su vam sljedeći sastojci: kruta sapunska baza, kalupi za sapun, dvije posude, jedna limenka, eterično ulje i konzumna boja.

Prvi korak je da sapunsku bazu položite u limenku i zatim je stavite u dvostruku posudu s vodom u gornjoj i donjoj posudi. Slijedi zagrijavanje na laganoj vatri i to do trenutka rastapanja sadržaja limenke. Među sastojcima je navedena konzumna boja, a nju je potrebno upotrijebiti ako želite da vaš sapun bude u određenoj boji.

Idući korak u ovom zadatku je prskanje kalupa s jestivim uljem u spreju. Sa sapunskom bazom koja se rastopila potrebno je kalupe napuniti do pola. Pri kraju ste izrade vlastitog sapuna. Još samo dodajte par kapi eteričnog ulja i glicerina, te ostavite sapun da se stvrdne. Kako napraviti sapun? – Možda ste se nakon ovih uputa uvjerili da je vrlo jednostavno! Svakako se trebate odvažiti na ovaj zadatak jer je odličan osjećaj sam nešto napraviti, a istodobno vaš uradak može biti originalan poklon.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi