Imate li problema s kvarom na garažnim sekcijskim vratima najbolje je da se za pomoć obratite stručnjaku. Sami pokušajte popraviti kvar jedino ako ste zaista sigurni u ono što radite.

Ako se sekcijska klizna garažna vrata ne otvaraju velika je vjerojatnost da je to zbog ispadanja iz okomite vodilice. Do toga dolazi kada se garažna vrata zatvaraju ili otvaraju povlačenjem sa strane umjesto na sredini ili ako ih probate prebrzo otvoriti ili zatvoriti.

Kako biste vratili funkciju garažnim vratima trebate podići onu stranu vrata koja je i dalje u vodilici. Podignite je što više možete, dok vodite računa da strana koja je ispala iz vodilice bude što niže. Nakon ove izvedbe kotačić iz vodilice trebao bi se vratiti na svoje mjesto.

Ponekad se garažna vrata zaglave ako jedan od kotačića ispadne ili se istroši. Tada su vam potrebni zamjenski kotačići koje možete nabaviti kod stručnih osoba koje se bave servisiranjem i ugradnjom garažnih vrata.

Možete imati poteškoća s otvaranjem garažnih vrata i zbog prljavih vodilica. U tom slučaju namočite običnu krpu u metilirani alkohol i njome očistite vodilicu.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi