Kod neispravnih vodokotlića najprije treba utvrditi razlog kvara. Na primjer, primijetite li da voda neprestano pomalo teče razlog kvara je vjerojatno u neispravnom ventilu. Često se dogodi da zvono iskoči iz ležišta i to zbog presnažnog povlačenja lančića. Tada zvono ima kosi položaj i ne brtvi usisni otvor. Trebate samo pravilno namjestiti zvono i riješit ćete ovaj problem.

Do kvara vodokotlića ponekad dolazi i zbog oštećenog brtvila. Naslaga kamenca također može uzrokovati da zvono ne može dobro brtviti. U tom slučaju zatvorite glavnu dovodnu slavinu, odvojite vezu između zvona i ručice i izvadite zvono. Pažljivo vadite brtvilo koje se nalazi na usisnom otvoru i zamijenite ga novim. Za uklanjanje naslaga kamenca poslužite se brusnim papirom.

Ako voda teče cijelo vrijeme do kvara je vjerojatno došlo zbog krivo poravnate visine plovka. Ako podignete plovak saznat ćete je li tu zaista uzrok neispravnog rada. Ako voda prestane istjecati savijte polugu plovka prema dnu i odvrnite maticu na zglobu (leptirastog oblika) koja ga spaja s polugom ventila. Zatim poravnajte kut veze kako bi se ventil isključio malo prije nego što dobijete željeni nivo vode.

Ako krenete podizati plovak, a ventil se ne zatvara znači da je neispravan i potrebno ga je zamijeniti s novim.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi