Roleta vam se potrgala ili zaglavila i privatnost vam je narušena? Bez brige, postoje načini s kojima možete sami pokušati popraviti roletu prije nego što zovete profesionalce.

Najprije trebate utvrditi problem kvara. Do kvara najčešće dođe zbog puknute gurtne i u tom slučaju morate kupiti drugu. Trebate skinuti poklopac od kutije rolete i spustiti je do kraja pomoću ostatka gurtne, odvojiti je od osovine, odmotati i skinuti, odnosno odvezati s koluta. Stavite novu gurtnu, namotajte je ovisno o tome koliko je roleta dugačka, stavite roletu ponovno na osovinu i problem je riješen. Ako je roleta zaglavila vjerojatno je ometa nešto unutar kutije na vrhu prozora. U kutiji je valjak koji rešetke drži na mjestu i ako je bilo koja od lamela slomljena cijela roleta može prestati vršiti svoju funkciju.

Ponekad je možda primarna lamela istrošena i ponovno se treba vezati. Mogući uzrok kvara je možda u tome da je kolut otpao s kotača i omotao se oko mehanizma. Želite li sami popraviti roletu najbolje je da skinete poklopac kutije i roletu ručno motate na osovinu. Nakon što je u potpunosti odmotate izvadite čavle koji služe za pričvršćivanje lamele, a puknuti djelić trake odrežete i zabijete za osovinu. Zatim traku za podizanje do kraja namotajte u kutiju, odnosno ostavite nešto trake kako bi se tijekom podizanja mogla izvlačiti. S čavlom pričvrstite drugi kraj trake i možete namotati roletu na osovinu. Roletu ćete popraviti u kratkom roku, uštedit ćete i imati ponovno funkcionalnu roletu.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi