Malena oštećenja na parketu, na primjer ogrebotine ili rupe najbolje je popraviti čim ih primijetite kako s vremenom ne bi došlo do još većih oštećenja, te zbog vizualnog dojma prostorije.

Oštećenja na parketu najlakše je popraviti pastom za popravke u boji vašeg parketa. Ako doma već nemate pastu možete je naći u specijaliziranim trgovinama ili centrima koji prodaju građevni materijal. Takve paste većinom se nalaze u obliku seta s tubama.

Ako imate veća oštećenja parketa u specijaliziranim dućanima možete naći čitave setove s blanjalicom i električnim uređajem za topljenje voska.

Postupak popravka oštećenja na parketu uz pomoć paste je sljedeći. Najprije dobro očistite pukotinu i napunite je pastom. Uzmite komad plastične folije i stavite je na vrh, te pastu dobro pritisnite prstima, naravno radite to u gumenim rukavicama.

Vodite računa o tome da pastu položite u sve dijelove pukotine. Nakon toga s lopaticom zagladite površinu i pustite da pasta stvrdne. Kasnije je možete ulaštiti. Ovisno o vrsti poda potreban je premaz bezbojnim lakom. Svakako se držite uputa na pakiranju od paste i pratite upute proizvođača.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi