Živciraju vas mrlje koje ostaju nakon pranja prozora? Nije lako savršeno oprati prozore, ali postoje metode s kojima je to ipak izvedivo. Ako želite oprati prozore bez mrlja potrebni su vam sredstvo za pranje prozora i krpica. Prije nego počnete brisati stakla odmaknite zavjese i prebrišite okvir prozora kako bi maknuli prašinu. Pritom možete koristiti običnu vodu, dok se za pranje stakla preporučuje destilirana voda.

Izbjegavajte brisanje stakla krpom ili ručnikom jer će to samo ostaviti dlačice i prozori ponovno ne budu čisti. Danas se prozori peru s „čarobnom" krpom, proizvedenom od mikro vlakana i idealnom za pranje prozora bez mrlja. Umjesto sredstva za čišćenje preporučuje se korištenje alkoholnog octa. Savršena je kombinacija vode, octa i starih novina.

Ako želite izbjeći slijetanje raznih insekata na staklo tada ga ispolirajte eteričnim uljem ili limunovim sokom jer će ih ti mirisi odbijati. Prozore je najbolje prati na tmuran dan ili predvečer kada se sunce sakrije jer se staklo na suncu prebrzo suši i ostaju mrlje, odnosno otisci od brisanja.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi