Sigurno vam se dogodilo da vam je nešto zagorjelo u loncu ili tavi i znate koliko se teško riješiti tvrdokornih ostataka zagorene hrane.

Crne naslage hrane možete skinuti namakanjem. Ostatke hrane pustite da se namaču tijekom cijele noći tako da zagorene dijelove prelijete vrućom vodom. Zatim dodajte sol, deterdžent i natrijev karbonat. Količinu ove smjese prilagodite veličini zagorene površine. Na primjer, probajte s količinom koja će stati u čajnu žličicu.

Ako se nakon namakanja cijele noći crne naslage i dalje ne mogu lagano skinuti pokušajte još jednom staviti svježu otopinu, prokuhajte i neka se još jednom namače.
Zagoreno posuđe možete spasiti i sa smjesom koju čine ocat, dvije žlice sode bikarbone i šalica vode. Postupak je sljedeći: Najprije na dno posude izlijte vodu i dodajte ocat. Držite na vatri dok ne proključa, a zatim posudu maknite s vatre i usipajte sodu bikarbonu. Nakon toga možete izliti tekućinu i ribati posudu.

Postoji još jedan trik za čišćenje zagorenog posuđa! Upotrijebite jednak omjer vode i jabučnog octa. Zagrijte smjesu do vrenja, a zatim je maknite s vatre i dodajte žlicu sode bikarbone. Tvrdokorne mrlje sada biste trebali moći ukloniti. Kako bi vam to bilo lakše možete koristiti deterdžent za pranje suđa i spužvicu.

S navedenim metodama čišćenja vaše će suđe ponovno zablistati kako da je novo!

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi