Nakon kuhanja ručka i pranja suđa nakon, ne pada vam ni na pamet čistiti pećnicu, a još manje vrata pećnice. Tako se njima taloži masnoća i kasnije više ne znate na koji bi se način rješili te masnoće, a više nije ni zdravo da u takvoj pećnici radite ručak. Kako je vrlo opasno prati pećnicu u kojoj kuhate s nekakvim deterdžentima koji sadrže i previše kemikalija za vaše ruke, najbolje vam je iskoristiti prirodne deterdžente.

Već sada i spas za vašu kuhinju i vaš dom, to su soda bikarbona i alkoholni ocat. U jednu vatrostalnu posudu ulijte vode i dodajte sodu bikarobonu, te ostavite u pećnici na 200 ° na pola sata do 45 minuta. Soda bikarbona će otopiti masnoću i i tada možete poprskati vrata pećnice s alkoholni octom i ostaviti da djeluje neko vrijeme. Nakon pola sata, samo obrišite običnom krpom i vaša pećnica opet će dobiti stari sjaj. Nakon što ju očistite nemojte ju opet ostaviti da dođe u takvo stanje. Svaki sljedeći put samo posipajte sodu i malo limunske kiseline te ostavite neko vrijeme i prebrišite. Vaša hrana više neće skupljati mirise masnoće od prijašnjeg ručka.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi