Masnoća je oduvijek bila neprijatelj svakom kućanstvu. Napada kuhinju, pećnice, frižidere i brojne druge kućanske aparate.

Osim toga, tu su i brojne površine gdje se svakodnevno kuha i priprema jelo. Na popisu se nalaze i brojne tkanine, odjeća, stolnjaci te garniture i stolice za sjedenje.

Sve to možete vrlo lako očistiti uz nekoliko trikova. Soda bikarbona u kombinaciji s vodom može ukloniti masnoću sa kuhinjskih aparata te sa površina. U tu kombinaciju dodajte i malo vinskog octa.

Ako vidite ružne mrlje u perilici posuđa, stavite šalicu sode i uključite program za pranje. Odlična je i za neugodne mirise u frižideru, mikrovalnim pećnicama i kantama za smeće.

Kante za smeće mnogi često zaborave, a upravo tamo se skuplja najviše masnoće stoga kantu trebate prati često. U sve aparate stavite šalicu sode koja će pokupiti neugodne mirise. Sodu mjenjajte svaka tri mjeseca ili po potrebi. Neugodni mirisi iz kante za smeće mogu jako smetati, ali ako prospete malo sode na dno kante tada se neće osjetiti.

Kod skidanja masnoće sa tkanina i odjeće potreban vam je papirnati ručnik koji pritisnete na masnu mrlju kako bi upio što više masnoće. Ni u kojem slučaju mrlju nemojte brisati. Na mrlju izlijete deterdžent za pranje suđa i ostavite tako desetak minuta.

Pripazite na boju deterdženta ako se radi o svijetloj odjeći ili tkanini. Nakon deset minuta mrlju namočite u toploj vodi i ostavite još dvadesetak minuta, a nakon toga operite komad odjeće na uobičajen način.

Mrlje s tkanina možete ukloniti i tako da ju posipate dječjim puderom i ostavite pola sata da pokupi masnoću. Uklonite puder i masnoću sa četkom veličine mrlje te operite na uobičajen način.

Možete pokušati i sa soli i alkoholom. Uzmite krpu i namočite ju u smjesu sa soli i četiri puta više alkohola. Trljajte dok mrlja u potpunosti nestane. Ostatke smjese samo obrišete čistom krpom.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi