Tvrdokorne mrlje nije lako čistiti. Ostaci hrane na plehovima, zagorjela hrana ili jednostavno tvrdokorne mrlje koje ostaju od pećenja. Vrlo često se pleh prije samoga pranja treba dobro namakati kako bi mrlje bar malo otpustile i kako bi se kasnije lakše očistile. Postoji par trikova koji će vam olakšati taj posao.
Ako vam je ostalo zapećene hrane na plehu navlažite cijeli pleh vodom a u to dodajte i malo soli. Pustite da odstoji, a zatim operite pleh. Također možete koristiti mješavinu sode bikarbone i hidrogena. Nanesite na tvrdokrne mrlje sodu bikarbonu, zatim hidrogen pa ponovo sodu bikarbonu. Neka odstoji pola sata, operite i istrljajte žicom ili spužvicom.
Napunite pleh vodom te ga stavite na plin, neka prokuha i kuha par minuta s time da promiješate vodu i zagrebete kuhačom malo po dnu pleha. Pustite da se malo ohladi, bacite vodu te operite pleh na klasičan način. Olakšajte si ovaj mukotrpan posao ribanja pleha nakon pečenja ovim malim trikovima. Sigurno će vas iznenaditi.