Kuhinjski uređaj kao što je kuhalo za vodu vjerojatno koristimo svaki dan i to po nekoliko puta.
Tanjure iz kojih jedemo svaki dan kao i šalice i čaše, operemo svaki dan, a što je s uređajima poput kuhala za vodu? U njemu se vrlo brzo stvori kamenac a to je odlično mjesto za skupljanje bakterija. Možemo ga očistiti u samo par koraka, a neće nam oduzimati puno vremena i da napravimo to svaki dan.
Svima je već poznato djelovanje alkoholnog octa. Dobar je u pripremanju hrane, odličan dodatak salatama, a i odličan za čišćenje.
Kamenac u kuhalu za vodu skupi se za jedan dan, ako kuhalo upotrebljavamo više puta na dan. Stavite u njega litru vode i deci alkoholnog octa. Zakuhajte vodu i pustite da odstoji pola sata. Tako će vaše kuhalo biti kao novo.
Možete koristiti i samo ocat kojeg ćete uliti u kuhalo dok ne prekrijete sav kamena, ova opcija je najbolja kao ima kamenca samo na dnu kuhala. Ostavite dok sav kamenac ne ode.
Limun je također dobar u pobjedi protiv kamenca. Sok jednog limuna pomiješajte s litrom vode. Zakuhajte i ostavite pola sata.
Nakon čišćenja alkoholnim octom ili limunom, kuhalo isperite vodom. Ovo možete raditi svaki dan ili kada primijetite kamenac.