Kavopije znaju što znači uživati u ispijanju kave. Danas postoje razni okusi kave, a i količina kave se promijenila, sada je šalica ipak nešto veća. Razni proizvođači nude razne aparate za kavu, pa tako imamo one klasične aparate i one posebne za esspresso i cappucino. Imate li u svome domu aparat za kavu koji svakodnevno koristite i to više puta na dan potrebno ga je i očistiti.
Nemojte dopustiti da vam se u aparatu nakupi previše kamenca. To ćete primijetiti ako aparatu treba duže nego obično da skuha kavu te ako kave ima manje nego inače. Potrebno je očistiti ga barem jednom tjedno. Očistite ga izvana, dobro operite i one metalne dijelove koje koristite za raditi pjenu. Kamenac ćete najlakše očisiti sa alkoholnim octom. On će očistiti bilo koji aparat, a možete ga koristiti samog ili u kombinaciji sa vodom. Ulijte ocat ili kombinaciju octa i vode u aparat i uključite ga. Neka odradi svoje, a rezultat ćete vidjeti u posudi za kavu. Kasnije ulijte oko litru obične vode te ponovo uključite aparat. Na taj način ćete očistiti aparat od alkoholnog octa kako vam kava ipak ne bi imala i taj okus. Ova metoda čišćenja uvijek upali, jeftina je, a najvažnije od svega, zdrava. Nema kemikalija, a poslije niti kamenca.