Vjerojatno u svojim ormarima imate mirisne vrećice koje na vašu odjeću prenose ugodne mirise, na primjer, lavandu.

Dok se lavanda nekad uzgajala većinom u predjelima uz more, danas se sve više sadi i u kontinentalnom dijelu zemlje. Ako ste je i sami posadili ili tek planirate tada biste si mogli sami izraditi mirisne vrećice.

Lavandu je najbolje brati ljeti, za vrijeme suhog vremena, malo prije nego što se cvjetići počnu otvarati. Kada je uberete zavežite je u svežnjiće i objesite na toplo i tamno mjesto gdje će se nekoliko dana sušiti.

Svežnjiće se savjetuje raditi tako da odmah ispod cvjetova zavežete zajedno 12 do 18 dugih stabiljki rascvjetane lavande. Zatim savijte stabiljke unatrag preko cvjetova te ih na vrhu povežite ukrasnom vrpcom.

Za izradu mirisnih vrećica potrebna vam je tkanina, za vizualni dojam uzmite ukrasni materijal. Sašijte vrećicu širine 75 mm, koristeći četvrtast komad materijala. Tkaninu trebate presaviti na pola tako da naličje bude okrenuto prema van. Sašijte dva suprotna kraja, vrećicu izvrnite i ispunite je suhim cvjetićima lavande. Otvoren rub porubite i pričvrstite ukrasnom vrpcom ili prošijte šivaćim strojem. Po želji, vrećicu lavande možete ukrasiti ukrasnim rubom.

Svoje mirisne vrećice možete staviti u ormar ili ladice s rubljem kako bi prenijele svoj ugodan i osvježavajući miris. Također, svoje mirisne uratke možete nekome pokloniti i razveseliti ga originalnim darom.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi