Muku mučite s time kako najbolje zagrijati stan? Postoji nekoliko trikova koji će uz uređaj za grijanje koji koristite dodatno zagrijati vaše prostorije.

Na primjer, možete se poslužiti aluminijskom folijom ili nekim drugim reflektirajućim materijalom. Foliju zalijepite na komad kartona koji ćete staviti između zida i radijatora, ali tako da izvana bude sjajna folija.

Možete isprobati trik i bez kartona i zalijepiti foliju na radijator, tako da je strana s folijom okrenuta radijatoru.

Oba načina osigurat će više topline u prostoriji jer će se toplina „odbijati" od površinu folije i vraćati u prostoriju umjesto da odlazi van.

Imat ćete osjećaj kao da imate radijator više u stanu. Kako bi imali kvalitetno grijanje i najbolje zagrijali stan nije loše prije dolaska zime pozvati majstora da provjeri vaše instalacije.

Grijanje će biti efikasnije ako se čisti i održava. Također, provjerite sa stručnjacima da li je odabir vašeg načina grijanja stana dobar s obzirom na njegovu veličinu.

Primjerice, ako posjedujete kotao s većim kapacitetom nego što vam treba tada će doći do veće potrošnje goriva i imat ćete veće troškove.

Kako biste smanjili troškove grijanja razmislite o korištenju obnovljivih izvora energije kao što su solarni kolektori ili dizalice topline kojima ćete istodobno štititi i okoliš.

Stan će se bolje zagrijati ako su zidovi adekvatno izolirani, a vrata i prozori ugrađeni sa što manjim koeficijentom za prolaz topline.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi